Latin Amerika pazarı yeni normalde Türk yazılımı ile uçuşa hazır

Latin Amerika pazarı yeni normalde  Türk yazılımı ile uçuşa hazır
Havayolu ve seyahat IT çözümleri alanında dünyanın önde gelen Türk teknoloji şirketlerinden Hitit, Bahamasair ile Latin Amerika pazarına giriş yaptı.

Covid-19 nedeniyle ara verdiği uçuşlarını 8 Haziran itibariyle başlatan Bahamasair, yeni dönemde tüm IT altyapısını değiştirerek, Türk firması olan Hitit’i tercih etti. Bahamalar’ın ulusal havayolu olan Bahamasair’ın yolcu hizmetleri sisteminden, operasyonel işlemlere, finansal sistemlerden, kargo çözümüne kadar ihtiyacı olan tüm yazılım altyapısı artık Hitit tarafından sağlanıyor.

Anlaşma, havayolu teknolojileri sektöründe yerel veya Kuzey Amerikalı firmaların domine ettiği Latin Amerika’ya ilk defa bir Türk şirketinin hizmet verecek olması bakımından bir ilk...

25 yıldır havacılık ve seyahat yazılımları alanında hizmet veren; Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü bilişim firması Hitit; gün geçtikçe sayısı artan iş ortakları arasına Latin Amerika’nın önemli markalarından olan Bahamasair’i de dahil etti. Bahamalar’ın başkenti Nassau merkezli bir havayolu firması olan Bahamasair, 360 derece dijital dönüşüm için Hitit’i tercih etti. Yapılan anlaşma kapsamında, Bahamasair’in rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü gibi bütün yolcu hizmetler sistemleri, operasyonel planlama teknolojileri ve hava kargo yazılımı Hitit tarafından yenilendi. Firma yurt içi seferlerinin yanı sıra Karayipler’e ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere farklı ülkelere yurt dışı seferleri düzenliyor.

Dünya pazarında büyümeye devam edeceğiz

Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla ilgili şunları söyledi: “İçinden geçtiğimiz olağanüstü şartlar bireysel ve kurumsal olarak hepimizi derinden etkiledi. Son dönemde hayata geçirilen seyahat yasakları da gözönüne alındığında, turizm ve özellikle de havacılık sektörü çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ekonominin daralma içine girdiği bu gibi dönemlerde, yazılım ihracatının ekonomimizde çok önemli bir yeri olduğunu hepbirlikte deneyimliyoruz.

Yeni iş ortağımız olan Bahamasair ile Latin Amerika bölgesine havacılık teknolojileri alanında ilk kez ihracat yaptık. Latin ve Kuzey Amerika menşeili IT firmalarının domine ettiği bu bölgeye bir Türk firması olarak girmek Hitit açısından çok önemli bir dönüm noktası... Bahamasair’in hükümetin sahipliğinde ülkenin en büyük havayolu firması olarak bizi tercih etmesi; gerek havayolu yönetimi gerek Bahamalar hükümeti seviyesinde oluşturulduğumuz güvenin önemli bir işaretidir.

Dünya genelinde hava sahalarının yavaş yavaş açıldığı ve canlanmanın başladığı bu yeni dönemin, havacılık sektörüne kötü günlerini unutturmasını temenni ediyoruz. Yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde çok daha güçlü bir şekilde küresel çapta genişlememizi sürdürerek, ülkemizin bilinirliğine ve sektörün gelişimine katkı sağlamak en büyük amacımız.”

Bahamasair’ın Genel Müdürü Tracey Cooper da Hitit ile yaptıkları iş birliği hakkında şu ifadelerde bulundu:“Bahamasair olarak iş ortaklarımızı ve büyümemize olan katkılarını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda teknoloji partnerimiz olarak çalışmaya başladığımız Hitit’in bizim için çok doğru bir tercih olduğunu düşünüyoruz. Hitit’le birlikte girdiğimiz bu yeni dönemde özellikle yolcu hizmet uygulamalarında teknolojik olanaklarımızı arttırarak, yolcularımıza çok daha kolay, ulaşılabilir ve kesintisiz hizmet sağlayabileceğiz. Yolcularımız mobil ve akıllı cihazları sayesinde bir çok işlemini halledebilecek. Hitit’in yüksek teknoloji içeren çözüm yelpazesi ve uzman ekibi sayesinde yolcularımıza kesintisiz hava taşımacılığı deneyimi sunmaya başladığımız için çok heyecanlıyız.”



Bu Haber 09.06.2020 - 16:12:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.