Lanzarote İngiliz turist sayısına sınırlama getirmeyi planlıyor

Lanzarote İngiliz turist sayısına sınırlama getirmeyi planlıyor

İspanyol turizm destinasyonu Lanzarote'nin İngiliz misafir sayısını sınırlamak istediği ve başka destinasyonların da Lanzarote'yi takip edebileceği belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya'da Kanarya Adaları'na bağlı bir turizm adası olan Lanzarote'nin İngiliz turiste sınırlama getirmek istediği belirtildi. İspanya'daki başka destinasyonların Lanzarote'yi takip edebileceği ifade edilirken, İngiliz tatilcilerin ise yerel yönetime öfkeli olduğu kaydedildi.

16,5 milyon misafir ağırladı

Lanzarote'nin İngiliz tatilciler arasında popüler olduğu ancak yerel yönetimin İngiltere'den giden ziyaretçi sayısını sınırlayarak bu pazara bağımlılığını azaltmayı planladığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz yıl adaya 16,5 milyon tatilcinin geldiğini ve bu sayının gelecek yıllar için de tavan olacağını söyleyen belediye başkanı María Dolores Corujo, İngiliz misafiri sınırlandırma girişiminin turizmde pazar çeşitliliği yaratma planının bir parçası olduğunu ifade etti.

Üst gelir grubunun adaya çekilmesi hedefleniyor

İngiliz turiste sınırlama getirmenin kısa vadede bazı kayıplara neden olabileceği, ancak uzun vadede üst gelir grubunun adaya çekilerek yerel ekonomiye fayda sağlanacağı düşünülüyor.

Yerel yönetimin planına ilişkin detaylar henüz kamuoyuna yansımadı ancak ada sakinleri Lanzarote'nin turiste doyduğu ve bir şeyler yapılması gerektiği konusunda hemfikir.

Diğer AB ülkelerinden turist almak istiyor

İngiliz turiste hangi yolla sınırlama getirileceği de henüz bilinmiyor ancak planın bir parçasını da diğer Avrupa ülkelerine dönük tanıtım ve pazarlama etkinliklerinin artırılması oluşturuyor.

Yapılan değerlendirmelerde, İspanya’daki başka turizm destinasyonlarının Lanzarote’yi takip edebileceğine dikkat çekiliyor.



Bu Haber 13.03.2023 - 10:02:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.