Küresel turizm devleri Türkiye’de turizmin geleceği için ne diyor?

Küresel turizm devleri Türkiye’de turizmin geleceği için ne diyor?

TTYD tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm Yatırım Forumu kapsamında düzenlenen “Türkiye’de Turizm Yatırımlarının Geleceği” panelinde, Türkiye’nin turizm potansiyeli ile ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı.


TIF’te “Türkiye’de Turizm Yatırımlarının Geleceği” paneline katılan Accor Ticaret Müdürü Yiğit Sezgin, D-Marin CEO’su Oliver Dörschuk ve Peninsula Hotels İstanbul Genel Müdürü Jonathan Crook, Türkiye turizminde yatırımların geleceğine ve şirketlerin pandemi sonrası çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Danışmanı Murat Özdemir moderatörlüğündeki panele katılan konuklar, şu değerlendirmeleri yaptı:

Peninsula Hotels İstanbul Genel Müdürü Jonathan Crook: Uzun vadeli gelişim vizyonu olan partnerleri seçiyoruz

Küresel çapta 10 otellerinin bulunduğunu belirten Peninsula Hotels İstanbul Genel Müdürü Jonathan Crook, 11.otellerinin İstanbul’da açılacağını duyurdu. Crook, “1886’dan bu yana otelcilik ve gayrimenkul geliştirmede çok güçlü bir mükemmeliyet geçmişimiz var.  Dünyanın en eski otelcilik şirketiyiz. Peninsula marka ismi 1928’e henüz kadar doğmamıştı. 1928 yılında Peninsula markasıyla Hong Kong’da büyük bir şehir oteli inşa edildi ve şu anda küresel çapta 10 tane otelimiz bulunuyor. Şimdi de Peninsula İstanbul ve devamında da Peninsula Londra açılacak.” şeklinde konuştu.

Uzun vadeli gelişim vizyonu olan yatırımcılarla çalışmak istediklerini kaydeden Crook, “Pandemi otel işletmecileri için çok zorlayıcı bir dönem oldu. Bağlı olduğumuz organizasyonun uzun vadeli projeleri olduğu için pandemi dönemini daha rahat geçirdik. Ama büyüme imkanı etkilendi. Otel geliştirme konusunda, uzun vadeli gelişim vizyonu olan, değer yaratmaya önem veren partnerleri seçiyoruz. Aynı zamanda İstanbul gibi fırsat sunan, dünyaya açılan lokasyonlarda olmak istiyoruz. Bizimle aynı kafada olan yatırımcılarla çalışmak istiyoruz. Peninsula Galataport önümüzdeki yılın şubat ayında tamamlanacak. Bu proje için çok mutluyuz. Lokasyon harika. Burası aynı zamanda İstanbul için lokal destinasyon oldu. Üç miras bina üzerinde kuruluyuz. Bu bölge yüzyıllardır kamunun kontrol ettiği bir alan. Otelimizde Türk duygusu ve insanların sıcaklığı burada olsun istiyoruz. 3 binada 177 oda, bir de balo salonu olacak. Burada da muhteşem süitler yer alacak. Onun dışında çok özel bir spa, havuzumuz ve bahçelerimiz bulunacak.” ifadelerini kullandı.

D-Marin CEO’su Oliver Dörschuk: Premium marina segmentine yatırım yapıyoruz

Türkiye’de daha fazla marine almak istediklerini söyleyen D-Marin CEO’su Oliver Dörschuk ”Turizm sektöründeki insanlar fark yaratıyor. Doğru beyinleri bir araya getiriyoruz ve benzersiz bir sonuç ortaya çıkıyor. D-Marin, 15 marinayı işletiyor. Yakında 16 olacak. Bunların 3’ü Türkiye’de, 4’er tanesi Dubai ve Yunanistan’da bulunuyor. Hırvatistan’da da marinalarımız var. Premium marina segmentinde yatırım yapıyoruz. Burayı daha öncesinde Doğuş Grubu kurmuştu. Doğuş Grubu hala içimizde ve bunu da korumak istiyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde mevcut marinaların boyutlarının 2-3 katına çıkmasını istiyoruz. Doğu Akdeniz’deyiz ama Türkiye’ye daha fazla marina almak istiyoruz. Türkiye’deki marinaların kapasitesini 2-3 katına çıkarmak istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

“Merine sektörünün değeri yeterince anlaşılmıyor”

Marine sektörünün değerinin yeterince anlaşılmadığını vurgulayan Dörshcuk, “Marine sektörünün faydaları yeterince anlaşılmıyor. Bu sektör çok parçalanmış ve güçlü bir sesi yok. Başka ülkelerde de araştırmalar yaptık. Marina sektörü GSYİH’ya yüzde 2 katkı sağlıyor ama bunun değeri yeterince anlaşılmıyor. Türkiye’nin çok güzel bir doğası, gastronomisi, kültürel mirası var. Bu nedenle marinaları premiuma güncelleme fırsatı var.” açıklamasında bulundu.

Accor Ticaret Müdürü Yiğit Sezgin: Neredeyse her gün bir otel açacağız

2022’de neredeyse her gün bir otel açacaklarını vurgulayan Accor Ticaret Müdürü Yiğit Sezgin, “5 bin 300’den fazla otelimiz var. Kuzey Amerika hariç, dünyanın en büyük otel operatörüyüz. Çok çeşitlilik arz eden bir organizasyon. 230 bin çalışanımız ve 42 markamız var. 330 yeni otel açmayı planlıyoruz. Neredeyse her gün bir otel açacağız. Pandemi sürecinde çok şey öğrendik. Dünya daha fazla dijitalleşti. 3 yılda dijitalleşmeye büyük bir doping geldi. İşlerimizin yaklaşık yüzde 50’si dijitalde.” dedi.

Fettah Temince ile her şey dahil konseptine yatırım yaptıklarını ifade eden Sezgin, “Hali hazırda her şey dahile yatırım yapıyoruz Fettah Tamince ile birlikte. Rixos Otellerini yüzde 70’ini satın aldık. 6 markamızla her şey dahilde faaliyette olacağız. Odaklandığımız bir diğer alan ise yaşam tarzı konusu. Bu alanda yüzde 30 daha fazla gelir var. O nedenle çok büyük bir fonla birlikte hızlıca geliştiriyoruz. 2019’a göre Accor, 64 euro rew-par elde etti. 2021 yılında 58 euro ile 2019’a yeniden yaklaştık. Bu yıl da 81 euroya çıkacağız gibi görünüyor.”  sözlerini kullandı.



Bu Haber 16.05.2022 - 12:07:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.