Kosova ile Sırbistan arasında gerilim yükseliyor

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim yükseliyor
Kosova ile Sırbistan arasında gerilim giderek tırmanıyor, ölü sayısı 4’e yükseldi.

Kosova'nın kuzeyinde dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda can kaybı 4'e yükselirken, her iki taraftan da çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bölgede yaşananlar, son yılların en ciddi krizi olarak değerlendiriliyor.

Kosova'nın kuzeyinde 30 kişilik silahlı bir grup pusu kurup polisle çatıştı ve ardından Banjska köyündeki bir manastırı istila etti.

Güvenlik güçleri silahlı grubun çevresini sararken NATO öncülüğündeki barış gücü, bölgede birliklerinin bulunduğunu ve gerekirse müdahale edebileceğini duyurdu.

Yaşanan çatışmada biri polis 4 kişi hayatını kaybetti. Kosova İçişleri Bakanlığı "bölgede kontrolün sağlandığını" açıklarken Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ölen 3 diğer kişinin Kosovalı Sırplar olduğunu belirtti.

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, operasyonda gözaltına alınanlar olduğunu ve çok sayıda silahın ele geçirildiğini açıkladı. Ancak silahlı saldırganların hepsinin yakalanıp yakalanamadığı henüz belli değil.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de olayın “Sırp suç çeteleri tarafından organize edildiğini, Kosova Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı bir saldırı olduğunu” ileri sürdü.

Belgrad hükümeti saldırı ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddediyor.

Saldırganların savaş üniformalı fotoğrafları hakkında konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic bu tür üniformaların sıradan mağazalardan satın alabileceğini, Sırp ordusuna veya polis teşkilatına ait olmadığını söyledi.

Batı ve Kosova'yı 'ikiyüzlü' olmakla suçlayan Vucic, "İsterseniz hepimizi öldürün. Sırbistan, yarattığınız canavarın (Kosova) bağımsızlığını asla tanımayacak" dedi.


Bu Haber 25.09.2023 - 14:23:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.