Koronanın turizme vurduğu darbe ağırlaşıyor, işte son veriler

Koronanın turizme vurduğu darbe ağırlaşıyor, işte son veriler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, koronavirüs nedeniyle küresel turizmde yaşanan kayıplara ilişkin son verileri paylaştı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), koronavirüs salgınının ilk 8 ayda küresel turizm sektörüne vurduğu darbeyi açıkladı.

700 milyon ziyaretçi, 730 milyar dolar gelir kaybı

UNWTO'nun açıkladığı verilere göre, ilk 8 ayda uluslararası seyahatlerin sayısı yaklaşık yüzde 70 oranında düştü. UNWTO'nun açıkladığı 'Dünya Turizm Barometresi'ne göre, küresel seyahatler temmuzda yüzde 81, ağustosta ise yüzde 79 düşüş gösterdi. İlk 8 ayda yaşanan düşüşün 700 milyon ziyaretçi, 730 milyar dolar da gelir kaybına neden olduğuna dikkat çeken UNWTO, sektörün 2009 mali krizinde yaşadığı kayıptan 8 kat fazla olduğuna dikkat çekildi.

‘’Turizm güvenli ve koordineli bir şekilde yeniden başlatılmalı’’

Turizm sektöründe yaşanan bu dramatik gerilemenin sosyal ve ekonomik sonuçları olduğunu ifade eden UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, ''Devletlerin yaptığı kurtarma yardımları kısa ömürlü. Milyonlarca iş ve iş yeri risk altında. Bu durum, turizmi koordineli ve güvenli bir şekilde yeniden başlatmanın ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. '' dedi.

Bölgelere göre düşüş oranları

UNWTO'nun 'Dünya Turizm Barometresi' raporunda, ''İlk 8 ayda tüm bölgeler büyük ölçekli düşüşler kaydetti. Covid-19'dan etkilenen ilk bölge olan Asya-Pasifik’te 8 ayda yüzde 79 ziyaretçi düşüşü yaşandı. Onu yüzde 69 ile Afrika, yüzde 69 ile Orta Doğu, yüzde 68 ile Avrupa ve yüzde 65 ile Amerika takip etti.'' denildi.

Toparlanma kısa sürdü

Turizmin yeniden başlatılmasının ardından Avrupa'nın nispeten daha küçük düşüşler (temmuz yüzde 72, ağustos yüzde 69) kaydettiği belirtilen raporda, ancak toparlanmanın kısa ömürlü olduğu ifade edildi.

UNWTO, 2020 yılı genelinde seyahatçi sayısındaki azalmanın ortalama yüzde 70 civarında beklediğini de belirtti.



Bu Haber 27.10.2020 - 14:56:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.