Koray Küçükyılmaz: İyi bir başlangıç yaptık, ileride talep daha da artacak

Koray Küçükyılmaz: İyi bir başlangıç yaptık, ileride talep daha da artacak
tatilsepeti.com, bu yıl 28-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) önceki yıllarda olduğu gibi “profesyonel ziyaretçi sponsoru” olarak katıldı.


Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz EMITT fuarı öncesinde gelişmeleri ve sektörel beklentileri değerlendirdi. Küçükyılmaz, ''Bu sene iç pazar, turizm sektörünün yaşadığı problemlere çözüm olabilmesi açısından çok daha önemli hale geldi. Rusya ve Avrupa’da oluşan kayıpların hepsi telafi edilemese de otellerin nefes almasını temin edecek bir iç pazar talep artışını bekliyoruz. Şirket olarak sezona iyi bir başlangıç yaptık. Ancak ilerleyen dönemlerde talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Yerli müşteri bu sene tatil tercihlerini kısmen daha geç yapacaktır, buna hazırlıklı olmalıyız.'' dedi.

ERKEN REZERVASYON İÇ PAZARI HAREKETLENDİRİYOR

İç pazarda yerli turist için iyi bir yıl olacağını ve yüksek tavan denilen yaz sezonunda kapasite sorunu yaşanmayacağını söyleyen Küçükyılmaz, ''Bu sene erken rezervasyon döneminde satışlarımız iyi gidiyor. Ancak sezon içi son dakika satışlarında daha da büyük artışlar olmasını bekliyoruz. Erken rezervasyon dönemi alışveriş yapan müşteriler, “erken rezervasyon güvence paketi” de alarak konaklama tarihinden 72 saat öncesine kadar iptal hakkına sahip oluyorlar. Dolayısıyla sezon içerisinde oluşabilecek fırsatları kaçırmamış oluyorlar. Oteller konaklama fiyatlarında bu sene yerli turistlere daha uygun fiyatlar sunabildiler. Tatilciler bu imkanlardan muhakkak yararlanmak isteyecektir. Yaz dönemi tatil sürelerinin ve sayılarının artmasını bekliyoruz.'' diye konuştu.
 
Küçükyılmaz şöyle devam etti:

''Şu ana kadar gelen yaz rezervasyonlarında daha önceki yıllarda olduğu gibi Kemer, Belek, Bodrum ve Side bölgesi çok tercih ediliyor. Kıbrıs’a olan talep ise her sene artarak devam ediyor. Termal ve kayak otellerine olan ilgi geçen senenin oldukça üzerinde, bu durum bize yaz için de umut veriyor. Artık hane halkı bütçesinden tatile ayrılan pay ve tatile çıkma sıklığını artırıyor.''

YÜKSELEN TREND YURT DIŞI TATİLİ

Hepsi turistik amaçlı olmasa da 2015 yılı İlk 9 aylık TUİK verilerine göre yurt dışına çıkan kişi sayısının 6,9 milyonu bulduğunu ve bu rakamın 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 14’lük bir artış anlamına geldiğine değinen Küçükyılmaz, “EMITT fuarına yabancı turizm firmaları da katılıyor. Bunun sebebi hem Türk otelleri ile iş geliştirmek hem de kendi ülkelerine turist çekmek isteği. Türk turistler arasında yurt içi turizm eskiden önemli bir farkla birinci tercihti. Artık, uygun fiyatlı yurt dışı tatillerinin sunulması ve uçak biletlerinin ucuzlaması Türk turistleri ikinci tatil olarak yurt dışı seyahatine çıkmaları için teşvik ediyor. 2016 yılı içerisinde birçok resmi tatilin hafta içine denk gelmesi ile tatilciler daha çok zaman seçeneğine sahip oldular. Şu ana kadar aldığımız rezervasyonlar da yurt dışı tatilin tercih edildiğini gösteriyor. 2016 Ekim ayında Türk vatandaşları için Schengen vize muafiyetinin getirilmesi gerçekleşirse, yurt dışı turlara olan talep patlayacaktır” dedi.


Bu Haber 01.02.2016 - 16:12:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.