Konyaaltı’ndaki plaj ihalesine tepki

Konyaaltı’ndaki plaj ihalesine tepki

Konyaaltı sahilinin Boğaçayı köprüsü ile Serbest Bölge arasındaki kesiminde 5 yeni plaj işletmesi oluşturmak için 690 milyon lira muhammen bedelle ihale düzenleniyor.


Antalya-Konyaaltı Belediyesi Arapsuyu Mahallesinde bulunan ve Konyaaltı sahilinin Boğaçayı köprüsü ile Serbest Bölge arasında kalan ünite ve tesislerin çevre düzenlemesi, yapımı ve yapım süresi dahil 8 yıl işletilmesi için ihale düzenleniyor.

Sahilde yer alan her biri 6 metrekareden oluşan 5 adet büfe, her biri 102 metrekarelik 5 adet büfe önü açık alan (gölgelik), 1.000 metrekarelik 5 adet şemsiye-şezlong alanı ile WC, duş, soyunma kabini gibi üniteler bulunuyor.

Toplamda 5 bin 690 metrekarelik alanı kapsayan tesislerin yapımı ve 8 yıl süreyle işletilmesi için 690 milyon lira muhammen bedel belirlendi.

Yatırım maliyeti 89 milyon 632 bin lira belirlenen projenin ihalesi Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni Toplantı Salonunda 4 Mayıs 2023 Perşembe günü (bugün) saat 15. 00'de gerçekleştirilecek.

İhaleye büyük tepki

Çevre haberleriyle tanınan Yusuf Yavuz’un haberine göre, Konyaaltı sahilinde yapılması planlanan bu ihale ise büyük tepkiye yol açtı.

Halka açık olan bir alanın ticarileştirilmesine büyük tepki gelirken ihale ile yine özel bir şirkete kaynak aktarıldığı iddia edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in görevi devraldığında eski belediye başkanı Menderes Türel’in başlattığı projenin zarar ettiğini belirterek “Ranta dur dedik” dediği fakat kendisinin de benzer bir uygulama içerisinde bulunduğu ifade edildi.



Bu Haber 04.05.2023 - 09:09:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Soygun

    Celal miroglu 05.05.2023 - 03:34

    Büfe dediğiniz yerler resmen soygun yuvası,bir kahve 52 lira.vatandaşı soyunmaya devam

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.