Konu: Thomas Cook'un iflasının Türkiye'ye etkisi

Konu: Thomas Cook'un iflasının Türkiye'ye etkisi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nui Ersoy, Thomas Cook iflasının sektöre etkisinin 50-60 milyon dolar, Türkiye Otelciler federasyonu Başkanı Osman Ayık 20-250 milyon dolar olduğunu açıkladı. Turizm İstişare Kurulu ise bu rakamın 350 milyon euro olduğunu açıklamıştı.


Son açıklamada rakamı 50-60 milyon dolara çekti

Gazetecilerle birlikte Kapadokya’yı gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook’un iflasının Türkiye turizm sektörüne maliyetinin 50-60 milyon dolar olduğunu ileri sürmüştü. Ersoy, ‘’Zaten batacağını biliyorlarmış. Daha önce iki kez batmayı denedi batamadı. Üçüncüde batmayı başardı.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce 150 milyon euro' demişti

Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook’un iflasının adından 1 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, Türk otellerine 150 milyon euro civarında borcu olduğunu açıklayarak, ‘’"Çok endişeli rakamlar söyleniyor ama öyle değil. 350 milyon eurolar konuşuluyor bunu doğru bulmuyorum. Hesaplarımıza göre 150 milyon euro civarında ödenmemiş bir faturası olacak, önlem olarak da bazı otellerin nakit akışında sıkıntı yaratabilir diye kredi destek paketi açıkladık biliyorsunuz.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Turizm İstişare Kurulu 350 milyon euro olarak açıklamıştı

Thomas Cook’un iflas ettiği dönemde bir açıklama yapan Turizm İstişare Kurulu, Thomas Cook’un iflasının Türkiye turizm sektörüne maliyetinin 350 milyon euro olduğunu ifade etmişti.

Osman Ayık: 200-250 milyon euro

Son olarak açıklama yapan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, Thomas Cook’un iflasın 200- 250 milyon euro olduğunu açıkladı. Ayık, "200-250 milyon euro civarında sektörümüz bu iflastan etkilendi. Turizm ezberlerimiz bozuldu, güven bunalımı yaşadık. Bu iflas, bundan sonra iş modellerimizi değiştirme konusunda bir uyarı oldu. Alacaklar konusunda sigortalama sistemi üzerinde çalışmaya başladık" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.11.2019 - 09:33:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.