Doğa turizmi merkezi bu hale geldi

Doğa turizmi merkezi bu hale geldi

Samsun'da doğa turizminin merkezi olan Kocadağ'ın 15 yılda adeta tanınmaz hale geldiği görülüyor.


Samsun'da bulunan Kocadağ doğa turizm merkezi açılan taş ocakları yüzünden neredeyse tamamen yok oldu.

3 BİN 500 DÖNÜMLÜK ALAN TAHRİP EDİLDİ

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, çam ormanları yok edilerek kurulan 6 taş ocağı yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alanı tahrip etti, dağda doğa turizmi bitti. Çevre Platformu sözcü Mehmet Özdağ, "Ormanlık alanlarda madencilik faaliyetleri yapılabilmesi son yıllarda kolaylaştırıldı. Kocadağ’da bundan nasibini aldı" dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖYLE TANIMLAMIŞ: DAĞCILIK, KIŞ TURİZMİ, YAMAÇ PARAŞÜTÜ...

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Dağcılık, Kış Turizmi, Oto Tırmanma, Yamaç Paraşütü, Yayla Turizmi, Gezi / Yürüyüş / Tırmanış faaliyetlerinin yapıldığı, rüzgar güçlü olduğunda soaring de yapılabilen doğa ile iç içe, yamaç paraşütü için çok uygun ve eğlenceli bir bölge'' şeklinde tanıtılan 1350 rakımlı Kocadağ, açılan taş ocakları nedeniyle neredeyse tanınmaz hale geldi. Çukurların ve kel tepelerin oluştuğu dağda, 2008 yılında 1 tane olan taş ocağı sayısı 6'ya çıktı ve 3 bin 500 dönümlük yeşil alan tahrip edildi.

''MADENCİLİK FAALİYELERİ KOLAYLAŞTIRILDI''

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Ormanlık alanlarda madencilik faaliyetleri yapılabilmesi son yıllarda kolaylaştırıldı. Kocadağ'da ise 6 ruhsatlı işletme taş ocağı işletmesi mevcut. Kocadağ 2000'li yılların başlarına kadar ormanlık alanları ile Samsun'un oksijen deposu olarak biliniyordu. Şu anda taş ocaklarının yarattığı ekolojik yıkımla, açılan devasa çukurları, ağaçsız çorak tepeleri, ağır iş makinalarının ve hafriyat kamyonlarının köstebek yuvasına çevirdiği yollar var” dedi.

kocadag1

kocadag2



Bu Haber 14.05.2019 - 15:50:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.