KKTC giriş-çıkışları durdurdu, ABD 'acil durum' ilan etti

KKTC giriş-çıkışları durdurdu, ABD 'acil durum' ilan etti

Koronavirüs salgını nedeniyle KKTC ülkeye giriş ve çıkışları durdururken, ABD ise acil durum ilan etti. Diğer ülkelerden de, peş peşe önlemler alınmaya başlandı.


Koronavirüs salgını dünya genelinde kaos yaratmaya devam ediyor. Türkiye Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’dan yapılan uçuşları durdururken, KKTC ise ülkeye giriş ve çıkışları durdurdu. Kameralar karşısına çıkan ABD Başkanı Donald Trump ise, ülke genelinde acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Tüm eğlence yerleri kapatılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, aldığı kararla 14 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Türkiye dahil, tüm ülkelerden giriş ve çıkışları yasakladı. Bu süreçte KKTC'ye sadece KKTC vatandaşı, ülkede eğitim alan öğrenciler ve göçmenler giriş yapabilecek. Alınan kararla ayrıca, kamuda itfaiye, polis, sivil savunma ve maliye dışında diğer kamu kuruluşlarında çalışan tüm personelin 27 Mart'a kadar idari izinli olacağı karara bağlandı. Özel sektörde ise, marketler, benzin istasyonları ve eczaneler gibi sektörler dışında hizmetler duracak. Tüm eğlence yerleri kapatılacak.

Trump: Ulusal acil durum ilan ediyorum

Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump ise, "Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar çok önemli iki büyük kelime." dedi.

Kovid-19 ile ilgili şu anda farklı bir safhaya geçildiğini belirten Trump, bu nedenle ulusal acil durum kararı alındığını söyledi. Avrupa'ya getirilen seyahat yasaklarının isabetli olduğunu kaydeden Trump, ilerleyen dönemde İngiltere'nin de bu listeye alınabileceğini ifade etti.

ABD ilan edilen ulusal acil durum nedeniyle ülkede 'acil durum operasyon merkezleri' kurulacağını açıklayan Trump, "Ülkedeki tüm hastaneleri acil durum hazırlık planlarını devreye sokmaya ve böylece her yerdeki Amerikanların ihtiyacını karşılamaya çağırıyorum." şeklinde konuştu.

New York başta olmak üzere eyaletler ile de yakından çalıştıklarını kaydeden Trump, Sağlık Bakanı Alex Azar'a verdiği yetki ile sağlık çalışanları ve hastanelere de virüs ile mücadelede maksimum esneklik tanındığını kaydetti.

Diğer ülkelerde alınan önlemler

Kolombiya, son 14 gün içinde Avrupa ve Asya’da bulunmuş olan turistleri ülkeye almayacağını duyururken, Yeni Zelanda ise ülkeye giriş yapanların 14 gün boyunca karantinada tutulacağını açıkladı. Suudi Arabistan tüm Uluslar arası uçuşları 2 hafta süreliğine iptal ederken, Çekya’da lokantalar ve mağazalar 10 gün boyunca kapalı tutulacak. Daha önce Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve İran’dan gelen uçuşları yasaklayan Guatemala, bu listeye Kanada ile ABD’yi de ekledi. Şili’de ise 500 üzeri katılımcılı tüm etkinleri iptal etti. Şili ayrıca, riskli ülkelerden gelenlere 14 gün karantina uygulayacak.

İngiltere’nin ise önümüzdeki haftadan itibaren geniş katılımlı etkinlikleri yasaklayacak. Daha önce İtalya, Çin, İran ve İspanya’ya yönelik seyahat uyarısı yapan İrlanda ise, bu uyarıyı tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde genişletti. Macaristan’da bütün eğitim kurumları kapatıldı.



Bu Haber 14.03.2020 - 09:38:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.