KKTC de Ajans kuruyor

KKTC de Ajans kuruyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, düzenleyeceği şura ile ülkede turizmin geleceğini planlayacak. Ülkede bir de Turizm Kalkınma Ajansı kurulacak.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, “KKTC turizmi geleceğini planlıyor” sloganıyla 11 Ocak Cumartesi günü bir turizm şurası düzenliyor.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Girne'de düzenlediği basın toplantısında, hedeflerinin turizmde tüm paydaşların katkısıyla bir devlet politikası oluşturmak, bundan sonrası için bir yol haritası bırakmak olduğunu ifade etti. Turizm Bakanı Üstel şuranın, geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasını bütün paydaşlarla birlikte oluşturma hedefiyle gerçekleştirileceğini kaydetti. Üstel, sosyoekonomik ve kültürel gelişmeyi hızlandıran turizmin, hizmet sektörünün yan kollarında ve ülke genelinde istihdamı artırdığını, yabancı döviz girdisi sağlayarak ülke ekonomisini de büyüttüğü vurguladı.

Turizm Kalkınma Ajansını da kurmayı planladıklarını ifade eden Üstel, ulaşımdaki sıkıntıları bu şekilde bazı yeni açılımlarla aşmaya çalışacaklarını dile getirdi.



Bu Haber 10.01.2020 - 15:33:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.