Kısa Çalışma Ödeneği için uzatma çağrısı

Kısa Çalışma Ödeneği için uzatma çağrısı
İşçi ve iş veren temsilcileri, Kısa Çalışam Ödeneğinin uzatılması gerektiğini belirtiyor.

İşçi temsilcileri ve esnaflar, 31 Mart'ta sona erecek kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Mart'a kadar (son kez) uzatılan kısa çalışma ödeneğinin, pandemi koşulları devam ettiği için, uzatılması gerektiği belirtildi.

''İşsizlik fonu amaca uygun kullanılmadı''

Sözcü gazetesine konuşan Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Şu anda getirilmiyor. İnsanlar zaten açlığa mahkum, kombisini açmıyor, köyüne dönüyor. Tabii ki KÇÖ devam etmeli. Patronlara devrettikleri, yandaş müteahhitlere verilen İşsizlik Fonu'nun bu dönemde kullanılması gerekiyordu. Amaca uygun kullanılmadı. Bizim fedakarlık yapacak durumumuz kalmadı.” ddedi.

''Kafe-bar çalışanları 350 gündür işsiz''

Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması Sözcüsü Göksu Uyar ise sektörde ayrım olduğunu vurgulayarak, “Bardaki arkadaşlar 350 gündür işsiz. Nakdi ücret ve KÇÖ en azından sene sonuna kadar devam etmeli, büyük bir kesim çalışamıyor ve borçlular” diye konuştu.

''Yeniden durum değerlendirmesi yapılsın''

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, KÇÖ'nün uzatılması beklentisinde olduklarını belirtti. Acı, “Olağanüstü iyileşme olmaması halinde tüccarın beklentisi desteğin uzatılması yönündedir. Ekonomi yönetiminin, süreler sona ermesine yakın bir dönemde tekrar durum değerlendirmesi yapmasını umut ediyoruz” dedi.

''KÇÖ'nün en az asgari ücret düzeyinde olması gerekir''

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İş Kanunu'na göre KÇÖ'nün kriz durumlarında, zorlayıcı sebep diye tarif edilen durumlarda devreye girdiğini belirterek, “Pandeminin ekonomik ve toplumsal etkileri hâlâ devam ettiği için KÇÖ'nün de devam etmesi gerekir” dedi. Şu anda işçilerin yüzde 60'ının bu uygulamadan faydalandığını vurgulayan Çerkezoğlu, “Şu anda Türkiye'nin en büyük iş ve istihdam kaybı yaşanıyor. Biz KÇÖ'nün en az asgari ücret düzeyinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 26.02.2021 - 10:31:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.