Kış turizm merkezlerinde 'yasak' iptalleri

Kış turizm merkezlerinde 'yasak' iptalleri
Türkiye'de uygulanan koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle kayak merkezlerinde iptallerin yaşandığı belirtildi.

Türkiye'de uygulanan koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yılbaşında kayak pistlerinin kapanmasının rezervasyon iptallerini beraberinde getirdiği belirtiliyor.

''Polonya'dan gelecek 17 charter uçağı iptal oldu''

Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, ''Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarına rağmen çok güçlü bir yabancı rezervasyonu aldık. Ancak yılbaşı haftasında bir anda kayak pistleri kapatıldı. Bu durum ciddi iptallere neden oldu. Polonya'dan nisan ayı sonuna kadar 17 charter uçağı gelecekti, iptal oldu. Kayseri'ye haftada 10 uçak inecekti bu sayı 8'e düştü. Eğer yasaklar devam ederse bu 8 charter uçağı da iptal olur. Bu sorunu acilen çözmezsek fırsatı kaçıracağız" diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna'da ciddi iptaller alıyoruz''

Dedeman Palandöken Genel Müdürü Veli Tuzak ise, şu anda bölge otellerinin doluluk oranlarının yüzde 60 olduğunu belirterek, "Son anda kayak pistleri kapatılmış olmasaydı bu oran yüzde 80'lerdeydi. Rusya ve Ukrayna'dan haftada bir charter uçağı iniyor. Ancak hafta sonu pistlerin kapatılması nedeniyle ciddi iptaller alıyoruz" dedi.

''Golf turistine serbest, kayak turistine yasak''

Kaya Palazzo (Dorukkaya-Kartalkaya) Bölge Müdürü Yusuf Avcı, bu yıl Alplere gidemeyen turistlerin yönünü Türkiye'ye çevirdiğine dikkat çekerek, "Rusya, Ukrayna ve Avrupa'nın yanı sıra Katar, Azerbaycan, Kazakistan'dan da büyük bir talep oluşmuştu. Ancak pistler kapatılınca rezervasyonlar durdu. İstanbul'a ve Antalya'ya golfe gelen turiste yasak yok. Kayak turizmi için de yasak kalksın" dedi.



Bu Haber 07.01.2021 - 10:14:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.