Kilit Grup’tan 100. yıla özel Mete Gazoz’lu reklam filmi

Kilit Grup’tan 100. yıla özel Mete Gazoz’lu reklam filmi

Kilit Grup’un, Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırladığı reklam filminde olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz yer aldı.


Kilit Grup, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir reklam filmi çalışması gerçekleştirdi. Olimpiyat şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz’un yer aldığı reklam filminin çekimleri Olympos’ta bulunan Yanartaş Milli Parkı’nda yapıldı. Reklam filmi, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımı eşliğinde Mete Gazoz’un okunu Chimaera’nın ateşi ile yakıp Cumhuriyet ruhunu sembolize ederek gökyüzünde yükselmesi ile kutlandı.

Ünlü seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper’in seslendirmesini üstlendiği reklam filminde, binlerce yıldır yanmakta olan ve simgesel bir öneme sahip Chimaera ateşi, Cumhuriyet'in 100. yılı için özel bir simge olarak kullanıldı. Olympos'un efsanevi ateşiyle gerçekleştirilen reklam filmi, tarihi ve kültürel değerleri bir araya getirdi.

Cumhuriyet ruhu ateşinin vatanda 100 yıldır yanmasını ve ilelebet bu ateşin var olacağını temsil eden etkinlik, araştırmacı yazar Hüseyin Çağlar İnce’nin Chimaera’nın mitolojik hikayesinin anlatımı ile taçlandırıldı.

Antalya’nın Kemer ilçesine yaklaşık 35 km mesafedeki Çıralı’nın tepesinde, 230 metre yükseklikte bulunan ve 2 bin 500 yıldır yanan Yanartaş’ın, mitolojide yerin yedi kat altından alevler saçan Chimaera’nın olduğuna inanılıyor. Ayrıca, ‘Olympos’un Sönmeyen Ateşi’ olarak bilinen bu tarihi ve turistik gezi noktası, Olimpiyatların ilk meşale ateşinin yakıldığı yer olarak da bilinmektedir. Mitolojik ve kültürel olarak önemli simge olan Yanartaş, kayalıkların üzerindeki deliklerden çıkan metan gazı alevleriyle, kutsal bir alan olarak sayılmasına sebebiyet vermiştir. Yanartaş Milli Parkı'ndaki Chimaera ateşi, mitolojik hikayelerle ve Cumhuriyet ruhunun sembolizmiyle birleşerek özel bir anlam kazandı.



Bu Haber 20.11.2023 - 15:39:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.