Kilit Grubu 100 milyon dolara 1000 odalı otel yapacak

Kilit Grubu 100 milyon dolara 1000 odalı otel yapacak

Türkiye'nin önde gelen otel gruplarından Kilit Global'in 100 milyon dolar yatırımla İran'a 1000 odalı otel yapacağı açıklandı.


Kilit Global, Crystal markasıyla işlettiği otellerden bir tane de İran'a açıyor. Şirket, İran'ın Kiş Adasına 100 milyon dolar yatırımla 1000 odalı otel yapacağını açıkladı.

Sabah gazetesinden Feride Cem'in haberine göre, Kilit Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, İran'ın güneyindeki Basra Körfezi'nde bulunan Kiş Adası'na yapacağı otelde toplantı salonları, erkek ve kadınlara ait plajlar, spor alanları, su parkı, havuzlar ve ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alanların da yer alacak.

Otelin yapılacağı yer serbest bölge

10 hektarlık alan üzerine yakında yatırımına başlanacak tesisle ilgili anlaşma, Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit ve Kiş Serbest Bölge Genel Müdürü Gholamhoseyn Mozafferi tarafından imzalandı. Mozafferi, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada Katar, Umman ve Irak'tan birçok yatırımcının ülkenin en önemli turizm merkezi Kiş'le ilgilendiklerini belirterek, yakın gelecekte adada yatırımların önemli oranda artacağını söyledi.

20 bine yakın yatağı var

Kilit Hospitality Group (KHG) bünyesinde yer alan Crystal Hotels, yurtiçinde 18 tesisle hizmet veriyor. 2005'te sektöre adım atan Crystal Hotels, 14 yılda Türkiye'nin en büyük otel zinciri konumuna geldi. Tümü 5 yıldızlı olan tesisler çocuk, aile, doğa, lüks, eğlence, kış gibi farklı konseptler sunuyor. Yaklaşık 20 bin yatak kapasitesi ve 7 bin çalışanı bulunan Kilit Global'in gıdadan sağlığa kadar çeşitli alanlarda yatırımları bulunuyor.

kish

Güneybatı Asya'nın en çok turist alan üçüncü destinasyonu

İran'ın Güney kıyılarında Basra Körfezi'nde yer alan ve Hormozgan Eyaletine bağlı bir ada olan Kiş Adası, 91,5 kilometrekare alana sahip. 26 bin kişinin yaşadığı adayı yılda ortalama 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Serbest Ticaret Bölgesi olan Kiş Adası, çok sayıda alışveriş merkezi, tatil köyü ve otelleriyle 'tüketici cenneti' olarak tanımlanıyor.

Kiş Adası, Dubai ve Şarm El Şeyh'ten sonra, Güneybatı Asya'nın en çok ziyaret dilen üçüncü destinasyonu. Serbest bölge olduğu için İran'ın vize uyguladığı pek çok ülke vatandaşı adaya vizesiz girebiliyor. Adaya varan turistlere, Kiş dası yetkilileri tarafından 14 günlük seyahat izni veriliyor.



Bu Haber 22.07.2019 - 13:51:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Barbaros Özcan 29.05.2021 - 10:57

    Kish gerçekten güzel bir ada 18 gün kaldım eram otelde konakladım gerçekten harika bir yer kilit grubu güzel bir adım attı umarım gerisi gelir.

  • ERKAN ARI 29.05.2021 - 04:55

    Kilit grubu gerçekten iyi şeylere imza atıyor tuncay bey allah yollarını acik etsin inşallah LARA kervansay i almakla çok iyi yaptılar BURASI kongre ve toplantı arge merkezi olmalı türkiye buraya akmalıdır tskler...

  • turizimci 28.07.2019 - 02:11

    herşey güzel gözüküyor 100 milyon dolar ülkeden çıkıp başka ülkeye otel yatırımı içiin gidiyor bu da açık açık ilan ediliyor devlet yetkilileride bakıyor. sevgili kilit yöneticileri bu 100 milyon dolarlık yatırımı otelcilere ödemiyerek (öteliyerek mi) mi yapacaksınız yoksa öz kaynaklarından mı yapacaksınız. eğer özkaynaklar ise 2014 den beri beklediğimiz tez e ait borçları ödeyerek bitirseniz hem sizler hemde bizler için iyi olmaz mı (her görüşmede %50 lere varan fedakarlıklardan bahsediyorsunuz (yeri geldiğinde borç bizim değil diyor daha sonrada %50 fedakarlık yapın ( oda ) iki taksitte ödeyelim diyorsunuz. devlet yurt dışında ki paralar yurda girsin diye herşey yapılıyor süreler uzatılıyor böyle vatandaşlarda yurtdışına yatırım yapmak için reklamlarını yapıyorlar .....personel ile ilgili bir şey söylemiyorum arkadaşlar zaten yazmışlar......

  • selim 26.07.2019 - 10:29

    Bunlar doldur boşalt turizmcileri. Bu işi uluslararası hale getirdiler. Turizm bu kişilerin elinden kurtarılmalı. çalışanlarına gram değer vermez. Bakanlık bu sözde turizmcileri soruşturmalı. milyon dolar kazanırlar, verdiği maaşlar asgari ücret. stajyerlerle sezonu kapatırlar.

  • Fuat avni 23.07.2019 - 07:44

    100milyon dolara otel yapar ama kışın bütün bütün isteklerini kapatıp çalışanlarını kapıya koyar hepsini işsiz bırakır....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.