''Sicil affı getirilmeli, TGA ve konaklama vergileri iptal edilmeli''

''Sicil affı getirilmeli, TGA ve konaklama vergileri iptal edilmeli''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs krizi nedeniyle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı payı ile konaklama vergisinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

''Sicil affı süratle çıkmalı''

Koronavirüsün toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri ve alınması gereken önlemlerle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sicil affının süratle parlamentodan çıkarılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, ‘’Küçük ve orta boy işletmelerle sanayiciler, yaşadıkları sorunları aşmak için bankalardan kredi çekecek. Ama sicil affı çıkarılmadığı sürece, pek çok KOBİ’nin, esnafın bankadan kredi çekme şansı yok. O nedenle süratle sicil affının çıkması gerekir’’ dedi.

''İşsizlik fonu bugünler için var''

Bülent Ecevit döneminde işsizlik fonu oluşturulduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, fonun amacının işçilerin işsiz kaldığında onlara güvence sağlamak olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, ‘’Bu süreç pek çok kişinin işsiz kalmasına neden olabilir. İşverenler bazen sağlık nedeniyle işçileri zorunlu olarak izne çıkarabiliyorlar. Bazen bu ücretsiz izin de olabiliyor. Ama bunların sağlık sağlık ve sosyal güvenlik sigortalarının bir şekilde yatması lazım. İşsizlik sigortası kara gün için var, dolayısıyla işsizlik fonunun bu çerçevede kullanılması lazım.’’ şeklinde konuştu.

''İşsizlik fonundaki para KGF’ye aktarılmamalı''

İşsizlik fonundaki paranın bir kısmının Kredi Garanti Fonu’na aktarılmasıyla ilgili bir düzenleme yapılarak Meclis’e getirildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, henüz yasalaşmayan bu düzenlemeden süratle vazgeçilmesi ve kanun teklifinin parlamentodan çekilmesi gerektiğini söyledi.

''Kamu garantisi verilen projelere dönük ödemeler bir yıl ertelensin''

Merkez Bankası’nın kasasında bulunan ve bu tür zamanlar için kullanılamsı gereken yedek akçenin daha önce başka gerekçelerle kullanıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘’Bugün yapılması gereken şudur: kamu-özel sektör işbirliği ile yapılan ödenme garantisi verilen ödemeler, sadece bir yıl için ödenmesin, ertelensin. Bir yıl için ertelenirse, kamu ciddi bir gelir kaynağına kavuşmuş olur. Fedakarlığı, devletin en büyük gelirini eld eden kesimlerinin yapması lazım. Memurun, işsizin, emeklinin fedakarlık yapacak hali kalmadı.’’ dedi.

''TGA ve konaklama vergileri kaldırılmalı''

Belediyeleri bu dönemde grevlerini yerine getirebilmeleri için, İller Bankası’ndan belediyelere yapılan ödeneklerde kesinti yapılmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, turizmde alınması gereken önlemler ile ilgili ise, ‘’Alınması gereken önlemlerden biri de, Turizm Tanıtma Fonu ve Konaklama vergilerinin kaldırılmasıdır. Turizmciler bu iki mali yükün kaldırılmasını istiyorlar ve haklılar.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 18.03.2020 - 14:21:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.