Kiev Büyükelçiliğinden otellere ve turizm firmalarına uyarı

Kiev Büyükelçiliğinden otellere ve turizm firmalarına uyarı
Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği, turizmde istihdam edilmesi planlanan Ukraynalı pesonel için uyarıda bulundu. Bu yıl yüksek doluluk oranı beklentisi nedeniyle turizm şirketlerinin Ukrayna uyruklu personel için yaptığı çalışma vizesi başvurularında yığılma yaşandığı kaydedilen Büyükelçilik açıklamasında, şirketlerin toplu personel başvurusunda bulunmalarının işleri hızlandıracağı ifade edildi.


Kiev Büyükelçiliği tarafından oteller eve turizm şirketlerine yapılan uyarı şöyle:

''Bu sene ülkemizde turizm rezervasyonlarının doluluk oranının beklenenden yüksek olması dolayısıyla, turizm şirketlerimiz ve otellerimizin istihdam etmeyi planladıkları Ukrayna uyruklu personel için yaptıkları çalışma ve tur operatörü vize başvurularında erken yoğunlaşma/yığılma olduğundan, Büyükelçiliğimize yapılan elektronik randevu başvurularına sistem tarafından ileri tarihler verilmektedir. Bu durumun aşılması için sektör temsilcilerimize doğrudan ulaşarak Büyükelçiliğimizce sağlanan aşağıdaki kolaylıkların iletilmesi arzu edilmektedir.

Sistem tarafından verilen randevu tarihleri üzerinde değişiklik yapılmamaktadır. Ancak Büyükelçiliğimizle temasa geçen turizm firmalarımızın yetkilileriyle sezona yönelik başvuruları için koordinasyon sağlayarak, başvuruların sistemdeki randevu tarihlerinden bağımsız olarak firmaların sezon için istihdamını öngördüğü tüm personelin başvuruları toplu olarak veya firmalarımızın tercihi doğrultusunda iki-üç parti halinde mümkün olan en erken zamanlarda alınabilmektedir. Önde gelen tur firmalarımız işlemlerini vekâletname ile yetkilendirmiş firma temsilcileri aracılığıyla sürdürmektedir. Tüm başvurular sonuçlanana kadar firmalarımızın insan kaynakları sorumlularıyla iletişimimiz sürdürülmektedir.

Bu bağlamda Büyükelçiliğimizce kabul edilecek toplu başvurular için firma temsilcilerimizin bizimle doğrudan temasa geçmesi sürecinde yönetimini kolaylaştıracaktır.''




Bu Haber 29.03.2018 - 10:29:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.