Ünlü otel grubunun eski patronu 'dolandırıcılıktan' tutuklandı

Ünlü otel grubunun eski patronu 'dolandırıcılıktan' tutuklandı

Kervansaray Otellerini bünyesinde barındıran Kervansaray Yatırım Holding'in eski patronu Selim Sayılgan, borsada manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) yaptğı gerekçesiyle tutuklandı.


Yatırımcıların dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunduğu Kervansary Yatırım Holding'in eski patronu Selim Sayılgan borsada manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sayılgan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sabah gazetesinde yer alan göre Selim Sayılgan, grubun elinde bulunan 7 oteli halka açık şirket ile birleştirip yeni şirketin sermayesini 588 milyon liraya yükseltmişti. Daha sonra da 588 milyon adet hisseyi borsada satmaya başlamıştı.

İRAN'DA ÖYLE BİR İŞ ADAMI YOKMUŞ

Hisse satışı sırasında otellerinden birini 300 milyon liaya İranlı bir yatırımcıya satacağını kamuoyuna duyurduğu belirtilen Selim Sayılgan'ın, İranlı ortak bahanesiyle hisse satışına zemin oluşturduğu haberleri medyaya yansımıştı. DEİK ve Türkiye'nin İran Büyükelçiliği üzerinden yapılan araştırmalarda, Krvansaray Holding'e yatırım yapacağı duyurulan Mirahmed Shoseu adlı kişinin İran'da tanınmadığı ortaya çıkmıştı.

2 YIL 7 AY HAPİS CEZASI ALDI

SPK tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Selim Sayılgan hakkında savcılık 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan dava açmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonrası Sayılgan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın eylemini zincirleme işlemesini de dikkate alarak cezayı arttırdı, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 125 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. İyi hal indirimi uygulanan Selim Sayılgan'a verilen hapis cezası 2 yıl 7 ay 7 gün hapis ve 104 gün karşılığı idari para cezası olarak belirlendi.



Bu Haber 17.05.2019 - 08:48:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.