Tartışmaların odağındaki otel grubu, borçlarını yapılandırdı

Tartışmaların odağındaki otel grubu, borçlarını yapılandırdı
Son dönemde sık sık icra haberleri ve yatırımcıların açtığı davalarla gündeme gelen Kervansaray Yatırım Holding'e bağlı Kervansaray Otelleri, Denizbank'a olan borçlarını yapılandırdığını duyurdu.

Kervansaray Yatırım Holding, Denizbank'a olan borçlarını yapılandıdığını çıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde önemli bir adım atıldığı belirtildi.

16,5 AY ÖDEMESİZ, 54 AY VADELİ

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Denizbank ile yapılan borçların yeniden yapılandırılması anlaşmasının detaylarını paylaşan Kervansaray Yatırım Holding, “Şirketimizin geçmişten gelen borçlarından Denizbank A.Ş.'ye olan kredi, faiz ve sair borçlarımızın tamamı, Kamu Aydınlatma Platformunda da duyurduğumuz üzere Denizbank A.Ş ile yapılan görüşmelerimizin neticesinde yeniden yapılandırılmış, Denizbank A.Ş ile ödeme şartlarında anlaşılarak ödeme planına bağlanmıştır. Bu kapsamda Denizbank A.Ş ile arabulucu nezdinde anlaşma imzalanmış olup borçlarımız ilk 16,5 ay ödemesiz olmak üzere ve buna müteakip 54 ay vadeli olarak yapılandırılmıştır.  Sayın, pay sahiplerimizin bilgisine sunulur.” denildi.

“ANLAŞMA BİZE GÜÇ KAZANDIRACAK”

Kervansaray Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm çabamız Türk turizminin köklü kuruluşlarından biri olan Kervansaray Yatırım Holding’in, eski günlerine dönerek Türk turizminin hizmetinde faaliyetlerine devam etmesini sağlamak için. Uludağ otelimizin açılmasının ardından başarılı bir kış sezonunu geride bıraktık. Şimdi ise güçlü bir yaz sezonu başlıyor. Biz de bu doğrultuda bir yandan şirketimizin turizm yatırımlarını operasyonel açıdan güçlendirirken diğer yandan da geçmişten gelen finansal borçları sürdürülebilir bir yapıya oturtmaya çalışıyoruz. Bu açıdan Denizbank’la yaptığımız anlaşma da sürdürülebilirlik açısından bize önemli bir güç sağlayacak” dedi.


Bu Haber 08.05.2019 - 13:17:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.