Kervansaray mağdurları eylem yaptı, şirketten açıklama geldi

Kervansaray mağdurları eylem yaptı, şirketten açıklama geldi
Kervansaray otellerini de bünyeside barındıran Kervansaray Holding’de usulsüz işlem yapıldığını ileri süren yatırımcılar Ankara’da bir eylem düzenlerken, şirket KAP’a açıklamada bulundu.


SOLUĞU ANKARA’DA ALDILAR

Usulsüz işlem yapıldığı ve yatırımcıların dolandırıldığı iddiasıyla hakkında davalar açılan Kervansaray Holding, bu sefer de yatırımcıların protestosuyla karşılaştı. Daha önce şirkete 28 suçlama yönelterek fesih davası açan 151 yatırımcı, bu sefer de soluğu Ankara’da aldı.

‘’2-3 LİRAYA ALDIĞIMIZ HİSSELER 20 KURUŞA DÜŞTÜ’’

Beş yıldır çile çektiklerini belirten Kervansaray yatırımcıları, 2-3 liraya aldıkları hisseleri 2 küsur kuruşa satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Hacizlerin ve icraların kapılarında olduğunu söyleyen yatırımcılar, “Türkiye borsasında neler dönüyor? Bizim gibi küçük yatırımcılar nasıl harcanıyor?” sorusunu sordu.

Kervansaray’da ipleri eline alan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer’in şeffaf ve düzgün idare sözünü tutmadığını ileri süren mağdurlar, Tümer’in eski Yönetim Kurulu Başkanı kardeşi Selim Sayılgan’dan farkının olmadığını bunu anlamak için bilançolara bakılmasının yeterli olacağını söyledi. Yapılan basın açıklamasında, Kervansaray Holding usulsüzlük ve kanun tanımamakla suçlandı. Mağdurlar, milyonluk otellerin değerinin çok altındaki satıldığını şirket karar defterinin çalındığını ve başka bir firmaya aktarma modeliyle gizlice Kervansaray kasasından milyonların çıkarıldığını ileri sürdüler.

KERVANSARAY HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Kervansaray Holding yatırımcılarının Ankara’da yaptığı eylem sonrası şirketten açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, şirketin genel durumu ve yatırım planları ile ilgili bilgi verilirken, Denizbank’a olan borçların yeniden yapılandırılması için görüşmelerin başladığı kaydedildi.

Kervansaray Holding’in KAP’a gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şirketimiz bazı basın kuruluşlarında yakın zamanda hakkında çıkan haberlere açıklık getirmeyi gerekli görmüştür;

Şirketimiz yönetimi göreve geldiği ilk günden beri, daha öncesinde kaybedilen şirket varlıklarının yeniden kazanılması, mevcut varlıkların ise en iyi şekilde değerlendirilmesi, finansal durumun düzeltilmesi ve geleceğe yönelik fırsatların analizi konusunda yoğun çaba sarf ederek, yatırımcı menfaatleri doğrultusunda en iyi olanakları değerlendirmek için çalışmaktadır. Bu kapsamda öncelikle, 27.12.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurusu da yapılmış olan, 3 yıldır atıl durumda bulunan Kervansaray Bursa Uludağ Oteli 63 yıllık tahsisle yeniden hizmete açılmıştır. Ayrıca, yine aynı tarihli KAP açıklaması ile bildirilen, Bursa Muradiye mevkiinde bulunan meskenin geri iadesi de sağlanmıştır.


Şirket varlıklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi kapsamında ise; yoğun hukuki süreçler ve finansal darboğaz nedeniyle uzun bir dönem yenileme yatırımı yapılmayan mevcut otellerimizin renovasyon çalışmalarının tamamlanması ve bu çalışma sonrası ana faaliyetimiz olan otel işletmeciliğinin rantabilite ve kalitesinin arttırılması, sonrasında ise kendiliğinden etkin tasarruf sağlanması amaçlanmaktadır.


Yeni yönetim anlayışı ile göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli gündemimiz olan Finansal Yeniden Yapılanma kapsamında ise, bazı kreditörler ile yapılandırma görüşmelerinin başlandığı, bazı kreditörler ile karşılıklı ibralaşmaya gidilerek bir kısım yükümlülüklerimizin kapatıldığı bilgisi daha önce muhtelif tarihlerde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu çerçevede, Şirketimize sürdürülebilir ve etkin bir nakit akışı süreci kazandırabilmek adına, önemli kreditörlerimiz arasında bulunan Deniz Bank A.Ş. ‘ye olan finansal borcumuzun yeniden yapılandırılması için görüşmelere başlanmıştır.


Şirketimiz tarafından bahsi geçen alanlarda yoğun bir şekilde yürütülen başarılı süreçler sonrasında ise, grubumuz ulusal ve uluslararası platformda dikkat çekmiş, bazı yabancı yatırımcılar tarafından farklı opsiyonlarda işbirliği teklifleri almıştır. Hâlihazırda, şirketimiz söz konusu tüm teklifleri yatırımcı fayda maksimizasyonu çerçevesinde değerlendirme aşamasında olup, devam eden bu sürecin resmi bir çerçeve kazanması ile gelişmelerin tüm yatırımcılar ile paylaşılması planlanmaktadır.


Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. Yönetimi olarak geçmiş varlıklarımızın yeniden kazanılması, mevcut varlıklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi, geleceğe yönelik konjonktürel, sektörel ve finansal tüm fırsatlar da değerlendirerek, yatırımcılarımız adına en etkin ve sürdürülebilir yönetim yapısı inşa edilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tamamı profesyonellerden oluşan tecrübeli yönetim yapımız ile yürütülen özverili çalışmalar ve mevcut olanaklar çerçevesinde, finansal yeniden yapılanma sonrası, İç Anadolu, Adana veya Osmaniye civarında ise yeni yatırımların yapılmasının planlanan hedeflerimiz arasına dahil edilmesi düşünülmektedir.


Bu kapsamda, Şirketimiz yönetiminin yapılan tüm çalışmalarda öncelikle yatırımcı menfaatini gözeterek, çözüm ve yeni olanaklar bulabilmek adına gerekli tüm adımları en etkin şekilde gerçekleştireceğini siz Değerli Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.



Bu Haber 25.01.2019 - 10:49:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertaş turan 30.01.2019 - 01:38

    Arkadaşlar ben cok sabır ettim ama buraya kadar ben herşeyi ortaya. Cikaracam selim sayilganin SBK ve. Yatırımcıyı nasıl kandırdığını ben birebir belgelerle elimde gerekli mercilere ulastiracam merek etmeyin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.