Kemer'deki imar planı değişikliğine CHP'den 'rant' tepkisi

Kemer'deki imar planı değişikliğine CHP'den 'rant' tepkisi

CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, ilçedeki iki parselin imar planının değiştirilerek 'otel alanı'na dönüştürülmesine tepki gösterdi.


Özelleştirme programı ve kapsamında bulunan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından imar planı 'otel alanı' olarak değiştirilen Antalya'nın Kemer ilçesindeki iki parselle ilgili CHP'den tepki geldi.

Kemer Gözcü'den Ahmet Duran Yenigün'ün haberine göre, Kemer'deki mevcut tesislerin yeterli olduğunu ve mevcut otellerin iyileştirilmesi gerektiğini belirten CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, yeni oteller açılmasının 'Kemer' markasına zarar vereceğini ileri sürdü.

''Mevcut altyapı zaten yetersiz''

İlçe merkezindeki ralli alanında bulunun 2 parselin otel alanına çevrilmesiyle geri kalan alan ve etrafında bulunan diğer boş alanların da bu şekilde otel alanına çevrileceğini ifade eden Ünal, “Mevcut altyapı zaten yetersiz. Şimdi de yeni otel alanları yaratılıyor. Kemer merkezde sahile yakın tek büyük alan olan Ralli Alanı’nda yapılmak istenen belli; buranın tamamı ve etrafındaki diğer alanlar otel sahasına çevrilecek. Bu turizme katkı sağlamaz aksine zarar verdiği gibi Kemer markasına da zarar verecek. Kemer’deki mevcut tesisler zaten yeterli, bunların yenilenmesi gerekirken yeni tesisler yapmak ne kadar doğru? Kındılçeşme’yi gördük, doğası katledildi. Koylarda yapmak istenilen elde edilmeyince, rant Kemer merkeze ve Çamyuva, Tekirova ve Göynük’e sıçradı. Buralar da gidince rant tekrar koylara sıçrayacak” dedi.

''Diğer araziler de aynı kaderi paylaşacak''

İmar değişikliğiyle otel alanına çevrilen 2 parsel için alınan kararın bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Ünal, ilerleyen dönemlerde ralli alanın tamamı ile etrafındaki arazilerin, yıkılan turizm lojmanlarının bulunduğu alanın ve eski TUREM binasının da aynı kaderi paylaşacağını ileri sürdü.

''Denizcilik Fakültesini neden eski yerine yapmıyorsunuz?''

Denizcilik Fakültesi olması planlanan binanın yenilenmeye müsait olmadığı iddia edilerek Kuzdere Mahallesi’ne yapılacağını kaydeden Ünal, ''Peki, o bina ne olacak? Tabi ki ranta kurban edilecek. Orası da otel olacak. Adı üstünde Denizcilik Fakültesi, Kuzdere’ye neden yapılıyor? Binayı yıkıp oraya neden yapılmıyor. Ama amaç belli önce karşısında Ralli sahasında kalan arazi otel alanına çevrildi, sonra orası da otel alanına çevrilerek otel yapılması sağlanacak. Ve daha sonra da diğer alanlar” diye konuştu.



Bu Haber 10.09.2019 - 12:07:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.