Kemal Kılıçdaroğlu: Batının Rusya yaptırımlarına uyacağız

Kemal Kılıçdaroğlu: Batının Rusya yaptırımlarına uyacağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi durumunda batılı devletlerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara uyacaklarını açıkladı.


Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime günler kala The Wall Street Journal'a (WSJ) konuştu. Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin en büyük turizm pazarı durumundaki Rusya'ya yaptırım uygulayacağını açıklaması dikkat çekti.

NATO ve AB ile daha yakın bağ

“Türkiye'nin seçimlerde önde gelen rakip isminden NATO ve AB'yle daha yakın bağ sözü” başlığıyla yayımlanan söyleşide Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin NATO'nun temel yapı taşlarından biri olarak rolünü güçlendireceğini ve AB'ye katılma sürecini yeniden canlandıracağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, seçimin galibi olması durumunda "Türkiye'de demokratik kontrol ve denge mekanizmalarına yeniden hayat vereceğini" ifadelerini kullandı.

"Rusya yaptırımlarında batılı ülkelerin kararlarına uyacağız"

Kılıçdaroğlu ise röportajında Türkiye'nin Rusya'daki yatırımlarını koruyacağını ancak Rusya'ya yaptırım uygulama konusunda Batılı ülkelerin aldıkları kararlara uyacağını kaydederek, “Türkiye, Batı ittifakının ve NATO'nun bir üyesidir ve Putin de bunu çok iyi bilir. Türkiye, NATO tarafından alınan kararlara uymak zorundadır” dedi.

Ünal Çeviköz yalanladı

Türk basınına "Kılıçdaroğlu batının Rusya yaptırımlarına uyacak" şeklinde yansıyan WSJ'deki haberle ilgili CHP'den yalanlama geldi. Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı ve eski büyükelçi Ünal Çeviköz, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir ifade kullanmadığını, editörün konuyu bu şekilde aktardığını söyledi. Gazeteci Esra Karahindiba'ya konuşan Çeviköz Türkiye’nin mevcut Rusya politikasının değişmeyeceğini, Kılıçdaroğlu ile Putin’in iyi dost olacaklarını düşündüğünü söyledi.



Bu Haber 11.05.2023 - 09:11:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmi bitircek yani

    muharrem ince 11.05.2023 - 10:19

    Kemal bey umarım kazanamazsınız. Sırf bu söyleminiz bile bir turizmci olarak size oy vermemek için bir neden ... OYMOY YOK

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.