Kaz Dağları ve Salda’nın ardından şimdi de Şirince

Kaz Dağları ve Salda’nın ardından şimdi de Şirince

Kamuoyundan büyük tepki alan Kaz Dağları’nda altın arama izni verilen Kanadalı şirketin 200 bine yakın ağacı kesmesi ve tabiat harikası Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması kararlarının ardından, Şimdi de İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde mermer ocağı ve jeotermal enerji sondajına izin verildiği belirtildi.


Kaz Dağları’nda altın arama ve çıkarma izni verilen Kanalı şirketin 200 bine ağacı kesmesi ve Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması gibi tepki çeken uygulamalara bir yenisi daha ekleniyor.

Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu’nun haberine göre, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı turistik Şirince köyünde mermer ocağı ve jeotermal enerji sondaj çalışmalarına izin verdi. Faaliyete geçmeye hazırlanan mermer ocağının 297 hektarlık lana yayılacağı belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Selçuk’un Belevi ve Şirince mahalleleri rasındaki bölgede mermer ocağı işletmek için Torbalılı iş adamı Rüçhan Abaylı’ya izin verdiği kaydedildi. Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından birbirine bitişik ve her biri 99 hektardan oluşan üç saha için söz konusu iş adamına ruhsat verdiği öğrenilirken, ruhsat verilen alanların Şirince’ye 3,2, Belevi’ye ise 2,5 kilometre mesafede olduğu kaydedildi. Bakanlığın raporunda, mermer ocağına 546 yıl ömür biçildi. Diğer yandan, mermer ocağı sahasının doğusu ve bitişiğinde jeotermal enerji santrali kurulması için iki kuyuda sondaj çalışması yapılmasına da onay verildi.



Bu Haber 02.08.2019 - 13:30:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.