Kaya yönetimi, Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'u anlattı

Kaya yönetimi, Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'u anlattı
Kaya Hotels & Resort Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'un kapılarını misafirlerine açtı. Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya ve Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya Palazzo markası ve yeni otellerinin hedeflerini anlattı.

Kaya yönetimi, Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'u anlattı
Kaya yönetimi, Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'u anlattı
Kaya yönetimi, Belek'teki yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort'u anlattı

Yiğit Ünsay - TurizmGüncel - Antalya

Kaya Hotels & Resorts'un en yeni oteli Kaya Palazzo Golf Resort’te düzenlenen basın toplantısında Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya ve Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya açıklamalarda bulundu. Toplantıya Kaya Turizm Grubu İcra Kurulu Üyesi Sami Türkay da katıldı. 
 


'KAYA PALAZZO İLE ÇITAYI YÜKSELTTİK'
 
Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, yeni otelleri Kaya Palazzo Golf Resort hakkında bilgi verdi:
 
"Kaya Palazzo Golf Resort'ün açılışını 15 Temmuz'da  yaptık. Kaya Hotels & Resorts olarak toplam 9 otelimiz ve 9 bin 500 yatağımız var. 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi ilk Palazzo'yı Kartalkaya'da açtık. Palazzo’nun farkı en üst düzey müşterilere hizmet veren bir marka olması. Lüks diye tabir edebileceğimiz bir segment. Kartalkaya’daki otelimizde başarı yakalayınca Belek'te de bir otel açmak istedik. Otelimiz 650 odadan oluşuyor. Odaların 320’si suit olarak tasarlandı. Metrekareleri 80 ile 250 metrekareye kadar değişiyor. Havuzlu özel villalarımız var. Standart oda diye tarif ettiğimiz odalarımız da sektör ortalamasının üzerinde bir büyüklüğe sahip. Ortalama 40 metrekare büyüklükte."

"Kaya Palazzo Golf Resort'un arkasında Kaya Golf Kulübü var. Kışın golf misafirlerinden yoğun bir talep bekliyoruz. Otelimiz Avrupa, Rusya, BDT ülkelerinden ve iç pazardan talep görüyor. Türk pazarında da markamızın tanınmışlığıyla ciddi bir şekilde talep almaktayız. Farklılık yaratmak adına otelin iç mimarisi için farklı bir şey yapalım dedik. Antalya’daki klasik çizginin dışına çıkmak istedik. WATG adında Amerikalı bir mimarlık ofisi ile çalıştık. Proje yaklaşık 1,5 yıl sürdü. İnce eleyip sık dokuduk. Kendi tecrübemizi de katıp bölgeye bir yenilik getirdik ve çıtayı oldukça yukarı çıkardık."
 
'ANTALYA'NIN EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİNİ YAPIYORUZ'

Sözlerine devam eden Burak Kaya, otelin ilk yıl hedeflerini ve grup olarak Belek'te kongre turizmi adına yaptıkları çalışmaları anlattı:
 
"İlk yıl yüzde 70 doluluk beklentimiz var. Özellikle kışın kongre ve golf misafirinin de gelmeseiyle beraber bu hedefi tutturacağımıza inanıyoruz. Hemen yanıbaşımızda 15 bin metrekarelik kongre merkezi inşaatına devam ediyoruz. Antalya'nın en büyük kongre merkezi olacak. İnşaat 1 Eylül'de bitecek. 8 Eylül’de de ilk toplantımızı ağırlayacağız. 2 bin 200 metrekarelik bir balo salonumuz var. 950 metrekarelik iki toplantı salonumuz ve 19 bin metrekarelik bir fuayemiz var. Kışın ve ara sezonlarda kongre misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz." 
 
"Kongre merkezini belekteki iki otelimizin ortasına yaptık. Böylece kongrelerini yapan misafirlerimiz otellerimizde de rahatça konaklayabilecekler.  İki otelin toplamı 1250 oda ve 2 bin 500 yatağa karşılık geliyor. Özellikle büyük kongrelerde Antalya’da ciddi bir adres olmak hedefindeyiz. Ulusal sekiz kongre ağırlayacağız, kesinleşen bunlar. 50’ye yakın kongreyle de iletişimdeyiz. Yurtdışından da ciddi talep var."

'250 MİLYON YATIRIM YAPTIK, YATIRIM MALİYETİNİ YÜZDE 50 AŞTIK'

Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya konuşmasında Kaya Palazzo Golf Resort'un yatırım ve tanıtım süreci ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Palazzo için iç pazarda 1, Rusya’da yaklaşık 3 milyon dolar tanıtım bütçesi ayırmıştık. Pazarlama bütçemizin yüzde 50 üzerine çıkmış durumdayız. Türkiye’ye, Antalya’ya inanıyoruz. Başarıdan herhangi bir kuşkumuz yok. Otelin yatırım maliyeti finansmanla beraber 250 milyon lirayı geçiyor. Kaya Palazzo Golf Resort ya Belek’te ya da Lara’da olabilirdi. Antalya’da başka bir bölgede böyle bir otel açamazdık. Kaya Palazzo Golf Resort, şu anda Antalya’nın en pahalı otellerinden biri. Gelecek sene daha yüksek fiyatlar uygulayıp makası açacağız. Bu seneyi tanıtım yılı olarak görüyoruz."

'OTEL İŞİNDE OLMAYIP OTEL AÇANLAR SEKTÖRÜ BOZDULAR'

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Burak Kaya Belek'te son dönemde hızla çoğalan yatak arzının rekabete etkilerini şöyle değerlendirdi:
 
"Belek’teki yatak sayısı ile pax sayısı aynı hızda artmıyor. Bu nedenle her yönden farklı bir tesis yaratmaya çalıştık. Tasarımdan metrekarelere kadar piyasada olmayan şeyi sunmaya çalıştık.
Belek’te şu anda yeni otel yapılacak yer yok. Burası daha önce tatil köyüydü. Bize aitti. Biz bunu yıkıp yerine bu oteli yaptık. Belek'te artık öyle bir arsa yok. Boğazkent’te var ancak arsası daha küçük oteller. O arazilere de 600 oda yapmak ne kadar doğru tartışılır."
 
"Belek’te artık 1 milyon metrekare arazi bulup otel yapmak mümkün değil. Otelciliği bilmeyen grupların bu işe girmesini biz pek tavsiye etmiyoruz. Otel işinde olmayan insanların bu sektöre girmesini istemiyoruz. Türkiye’de maalesef bazı insanlar ille de bir otelim olsun diye bakıyor konuya. Yazlığım olsun der gibi. Asıl rekabeti bozan bunlar. Biz 25 senedir otelcilik yapıyoruz. 10 bin yatağımız var. 3 tane Antalya’da otelimiz var. İzmir’de termal otelimiz var. İstanbul’da kongre fuar turizmi yapıyoruz. Kıbrıs’ta farklı, Kartalkaya’da farklı bir turizm yapmamız söz konusu. Biz otelciliğin her adımında varız. Aile şirketiyiz. Yüzde yüz Türk sermayesinin. İnşaat grubumuz var ve otelleri biz yapıyoruz. Yine kendimiz işletiyoruz. Sektörü bozan oyuncular keyif için sektöre giren insanlar. Bu nedenle arz fazlası var. Son 5 yıldır bu azaldı. Yatırımcılar da artık bu işin çocuk oyuncağı olmadığını, otelciliğin çok zor bir iş olmadığını anladılar."

'12 AY OPERASYON İÇİN BELEK MODELİ TAHSİS ELZEMDİR'

Belek'teki tahsis modelinin ideal olduğunu vurgulayan Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya sözlerine şöyle devam etti:
 
"Belek'te tahsislerin büyük arazilerle yapılması çok doğru bir model. Böylece 12 ay çalışabilen oteller kendi kongre merkezi, futbol sahası gibi ek tesislerini yapıp işlerini devam ettirebildiler. Lara’da bu olmadı mesela. Hükümetin yeni açmaya başladığı Mersin ve Didim’de de bu düzgün planlamayı görüyoruz. Doğru model budur. 12 ay operasyon için elzemdir."

'THY DİREKT SEFER KOYMUYORSA POTANSİYEL GÖRMEMİŞTİR'

THY'nin özellikle golf turizmi adına Antalya'ya direkt sefer koymaması konusunda ise Kaya şunları söyledi:
 
"Golf turizminde direkt ve tarifeli seferler önemlidir. Ancak THY koymuyor. THY potansiyel görse direkt uçuş koyar. Demek ki görmüyor. Bize şu anda daha çok İngiltere ve Almanya'dan  ciddi golf oyuncuları geliyor."



'YERLİ ZİNCİRLER ARTIK YABANCILARI TAHTLARINDAN İNDİRMELİ' 

Burak Kaya son olarak grubun gelecek hedeflerini ve yerli bir zincir olarak misyonlarını anlattı:
 
"Turizm alanındaki büyümemizi sürdüreceğiz. İnşaat ve turizm alanında iddialıyız. Fazla dağılmak istemiyoruz. Her işi yapan gruplardan değiliz. 2015 yılında Ankara'ya bir Palazzo açacağız. Daha sonraki hedefimiz de İstanbul. Kış turizmine yeniden yatırım yapmayı düşünmüyoruz. Gerçekten çok zor bir segment."
 
"Yerli zincirler olarak yabancı zincirlerin tahtını sarsmalıyız. Yerli zincir doğru lokasyonda doğru ürünü satabilmeli. Yabancı zincirlere, işletmelere yerli zincirler olarak artık dur deme zamanımız geldi. Niye biz onların verdiği hizmet kalitesini veremeyelim ki? Bizim oradaki hedefimiz yabancıların tahtların sarsmak. Yerli zincirler de doğru lokasyonda yüksek fiyata oda satabilmeli. Bizim zincirlerimiz yabancıların yar fiyatına oda satıyor."

'İNGİLİZCE KONUŞULAN BİR ÜLKEDE OTEL AÇABİLİRİZ'
 
"Yurtdışında yatırım yapabiliriz. Fırsatları kolluyoruz. Teklif verdiğimiz lokasyonlar da var. Bu lokasyonlar arasında İngiltere de var. Durum 4-5 ay içinde netleşir. Avrupa'da kriz olmasına karşın fiyatlar çok yüksek. İngilizce konuşulan bir yer tercih ediyoruz. Yurtdışında yatırım yapmak çok kolay değil. Ana hedefimiz 12 ay çalışacak tesisler yapmak." 
 


'HER ŞEY DAHİLE KATMA DEĞER KAZANDIRACAĞIZ'
 
Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya ise konuşmasında Palazzo'nun marka olarak hedefleri ve Türk otelcilik sektörü içindeki yeri hakkında bilgi verdi:

"Palazzo markasıyla ilgili hedefimiz şu: Türkiye’ye olan talebin çeşitlendirilmesinden yanayız. Her şey dahilden herkes şikayet ediyor ama bu Antalya’nın realitesi. Olması gereken bir sistem. Her şey dahile katma değer katacak, ilavelerle misafire daha yüksek fiyatla daha iyi ürün verebileceğimiz bir segmente geçmeliyiz. Biz de bunu yapmak istedik. Belek'te bu modeli başarıyla uygulayan tesisler de var. Biz de bunların bir adım ötesinde hem mimari hem de yatırım olarak ne yapabiliriz diye düşündük."

"Palazzo markasını doğru destinasyonlarda kaliteli bir marka olarak, pazarda rekabetin bir adım ötesinde konumlandırmayı düşünüyoruz. Türk turizmindeki yatırımcıların ve işletmecilerin de artık olaya bu açıdan bakması gerekiyor diye düşünüyoruz. Birbirini tekrar eden ürünler sadece rekabeti kızıştırıp fiyatları ve dolulukları aşağı indiriyor. Bunun üstesinden gelmek için ürünlerimize katma değer katmamız lazım." 

'HİZMET, ÜRÜN VE EĞLENCE İLE ÖN PLANA ÇIKACAĞIZ'

Kaya Palazzo Golf Resort'un açıldıktan sonra aldığı tepkileri anlatan Doruk Kaya şu sözleri söyledi:
 
"Biz burada kompakt, ailelerin denize yakın odalarda rahatça kalabilecekleri  bir otel açtık. Koridorların uzunluğunu dahi buna göre ayarladık. Çünkü bir insan ailesiyle geldiği otelde rahat ediyorsa, kaliteli hizmet alıyorsa fiyatın çok önemi kalmıyor. İnsanlar yılda 10 – 15 gün tatil yapıyorlar ve bu tatillerini en iyi şekilde geçirmek istiyorlar. Biz de bu segmentte başarılı olacağımızı düşündük. Bunu Kartalkaya’da da becerdik aslında. İki yıldır çok üst düzey misafirler ağırladık, önemli toplantılara ev sahipliği yaptık. Burada da benzer talebi görmeye başladık. Bu da bizi biraz daha cesaretlendiriyor."

"Bu oteli sadece yaz sezonu olarak düşünmememiz lazım. Ekim itibariyle golf misafirlerimiz başlıyor. Kasım – Şubat döneminde Futbol takımları buraya gelip kamp yapacaklar. Bunlar arasında büyük takımlar var. Bu seneyi bir soft opening olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda misafir algısını da ölçümlemiş oluyoruz. Önümüzdeki yılın planında çok özel aktiviteler var. Böylece ürünün içini dolduracağız.  Sadece hizmet ve ürünle değil eğlence programlarıyla da rekabette ön plana çıkacağız."
 
 "Ağustos ve eylül rezervasyonlarımız ivme kazandı ciddi oranda. Bayram’da yüzde 90’dan fazla doluluk sahibiyiz. Bu da doğru reklam yaptığımızı gösteriyor. BDT pazarlarında, Türkiye’deki tv ve dergi reklamlarımızın meyvesini aldık. Bu bizi memnun etti çünkü talep ettiğimiz fiyat bandı biraz zor bir eşik. Gelen talepler bizi çok memnun etti. Hizmet kalitemizle de misafirlerimize doğru şekilde dönebilirsek bunu katlayarak devam ettirebiliriz. Burada edindiğimiz misafir datasını diğer Palazzolar'a da aktarmak istiyoruz."

'YATIRIMLARIMIZI LOKASYON BELİRLEYECEK'

Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doruk Kaya Palazzo markasının gelecek hedeflerini ve grubun ilgi gösterdiği diğer yatırım alanlarını ise şöyle özetledi:
 
 "Bundan sonra yeni otellerimizi lokasyona göre şekillendireceğiz. Palazzo olması gereken yere Palazzo yapacağız. Biz Palazzo'yu  üst klas bir ürün olarak konumlandırmak istiyoruz. Bunundışında gayrımenkul geliştirme ve katma değer katabileceğimiz bazı  ihalelerle de ilgileniyoruz.  Turizm bağlantılı özelleştirme projeleriyle de ilgileniyoruz."
 
 


Bu Haber 05.08.2013 - 12:26:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ismi lazım değil 25.07.2018 - 12:31

    Çok zor bir segment dediğiniz Kış otelleri sayesinde lüks misafir gördünüz. Kaya palazzo Kartalkaya da vardı Belek e de açtınız. Hayırlı uğurlu olsun. Sizde çalışan bir müdür vardı onu göndermişsiniz çok iyi oldu. Personel hep şikayetçiydi o Müdürden Ozan dı adı yabancı görünümlü Türk. Turizmi bilen insanları çalıştırın öncelikle hizmette kalite için. Ozan denilen müdür ziraat okumuş müdürü yapmışsınız BOŞ BOŞ konuşmaktan başka bir işe yaramadığını misafir olarak ben görebiliyordum. Kaliteli misafirlerin içine insanların dilinden anlayan birini koymanız daha iyi olmazmıydı. Sonra açıklama yapıyorsunuz Turizmden anlamayan kişiler de Turizmdeki kaliteyi bozdu demeniz için önce kendi içinize bir bakın. Sonra başkaları hakkında yorum yapın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.