Kaya Demirer'den tartışılacak talep: Aşı olmayan çalışanları...

Kaya Demirer'den tartışılacak talep: Aşı olmayan çalışanları...
Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, aşı olmayan çalışanların zorunlu ücretsiz izne gönderme hakkı istediklerini açıkladı.

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, aşının tercih değil toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Bireysel özgürlüklerin toplumsal kazanımlarla korunabileceğini söyleyen Demirer, toplum sağlığına saygı duyan bireylerin aşılanarak ya da düzenli test olmak suretiyle hayata karıştığı yeni bir dönem için her türlü desteği vermeye ve buna öncülük etmeye hazır olduklarını belirtti..

Demirer, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Aşı olmayan çalışanları zorunlu ücretsiz izne gönderme “hakkı”

Lokanta, kafe, bar, gece kulübü, kıraathane, otel, AVM, market, toplu taşıma, spor salonları, düğün ve özel davetlere katılacak misafir ya da müşterilerin 2 doz aşıyı yaptırmış olması veya son 48 saat içinde yaptırılmış PCR testi negatif olan belge zorunluluğu kapsamına alınması veyahut tercihen eğitim kurumlarındaki genelge ile aynı olacak şekilde 2 doz aşısını yaptırmamış olanların haftada iki sefer rutin ve sürekli olarak PCR testi yaptırmaktan ve negatif sonucunu iş yerine ibraz etmeyen misafirlerin söz konusu mekanlara kabul edilmemesi için HES kodlarında ‘riskli’ ifadesinin yer alması, diğer taraftan aynı kategorideki sektör çalışanlarımızın yapılacak kanun değişikliği ile zorunlu ücretsiz izne çıkartılabilmesi hakkının tek taraflı olarak işverene verilmesi... Topluma, çocuklarımıza, zamana ve özgürlüğümüze saygısı olan Hayat Eve Sığar kapsamı içine entegre edilmiş 2 doz aşı yapmış veya PCR testi negatif belgesi olan herkese kapılarımız açık.”



Bu Haber 31.08.2021 - 11:43:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ferda Kutsal 01.09.2021 - 11:43

    kendisini bu dahiyane" zihni sinir "projesinden dolayı tebrik ediyorum...hükümet yalakası tam anlamıyla...

  • Mert 01.09.2021 - 11:23

    Hani Aşı olmayan Turizm çalışanı kalmamıştı?

  • ömer çakır 01.09.2021 - 10:10

    sen kimsin??? çok meraklıysan işçinin hakkını ödeyip işten çıkarabilirsin.. işverenin bu hakkı herzaman vardır.. Aşı herkesin kendi kararına bırakılır. Ötesi sizi ve kimseyi ilgilendirmez. insanlara bu tür dayatmaları savunanlara ne denildiği herkesçe malumdur.

  • Mehmet Ali Rüzgar 01.09.2021 - 04:52

    Aşıyı mecbur kılanın sorumluluk alması gerekir, aşısız işçi çalıştırmak istemeyen, işçinin haklarını vererek işten çıkartabilir diye düşünüyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.