Kavaloğlu’ndan Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya ve Ukrayna açıklaması 

Kavaloğlu’ndan Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya ve Ukrayna açıklaması 
2023 yılının ocak-ağustos ayları arasındaki 8 aylık dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösterdi. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm pazarlarındaki gidişatın olumlu yönde olduğunu belirtti.

Kaan Kavaloğlu turizm verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Antalya gelen ziyaretçi sayısı öngörümüze paralel bir artış gösterdi. Ana pazarlarımızdan olan Rusya Federasyonu geçen yıla göre yüzde 32,5 oranında büyüyerek en yüksek pazar payına sahip ülke oldu. Rusya Federasyonu vatandaşlarının tüm olumsuz koşullara rağmen en fazla tercih ettiği tatil noktası Antalya oldu.” dedi. 

Bir diğer büyük hacimli kaynak pazarı olan Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısının 2 milyonu aşarak geçen yıla göre yüzde 17,3 büyüme gösterdiğini kaydeden Kavaloğlu “Almanya sayı ve harcama bakımından en büyük kaynak pazarlardan birisi durumunda. Bu pazardan daha yüksek beklentilerimiz var. Türkiye talebinin özellikle kış döneminde daha da artacağını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık’ın 1 milyona yaklaşan ziyaretçi sayısı ile Antalya için tüm zamanların rekorunu kırdığını ve geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 oranında büyüdüğünü kaydeden AKTOB Başkanı, Polonya pazarı ile ilgili olarak ise “Polonya büyük potansiyel barındıran önemli bir kaynak pazar. Yükselişini beklentimiz doğrultusunda geçen yıla göre yaklaşık yüzde 40 oranında artırarak milliyet pazar payında 4. sırada yer aldı.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da ise savaş nedeniyle büyük kayıp yaşandığını belirten Kavaloğlu “Ukrayna da büyüme trendine girerek yüzde 100’ü aşan talep artışı ile 10. sırada yer aldı. Kış döneminde de geçen yıla göre artış sürecinin devam etmesini bekliyoruz.” dedi.


Bu Haber 08.09.2023 - 15:30:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.