Katar Turizm Qatar Specialist Programını tanıttı

Katar Turizm Qatar Specialist Programını tanıttı

Katar Turizm, ortaklarına Katar’ın turizm değerleri konusunda eğitim veren Qatar Specialist Programını tanıttı.


Turizm Güncel

Katar Turizm, küresel seyahat ticareti ortaklarının Katar'ın çeşitli ürün teklifleri hakkındaki bilgilerini geliştirmek üzere başlattığı çevrim içi eğitim kursu Qatar Specialist Programını tanıttı.

Program, Katar'ın sunduğu turizm hizmetleri arasında yer alan tarih, kültürel miras, turistik hizmetler ve deneyimler gibi çeşitli yönlere odaklanıyor. Kursu tamamlayan ortaklar özel Qatar Specialist teşvikleri alacak ve güzergahlara, ipuçlarına, konaklama ve turistik yerler hakkında en son bilgilere kolayca erişebilecekler.

Program için açılan sitedeki kayıt sayfası üzerinden hesap oluşturan kullanıcılar rezervasyon türlerini seçerek işletmelerinin türüne göre kişiselleştirme yapabilecek.

Rezervasyon türlerinizi seçtikten sonra, öğrenme sayfasına yönlendirilen kullanıcılar otomatik olarak atanan tüm eğitimleri bulabilecek. Tamamlanan kursların ardından madalya ve rozet verilecek. Kullanıcılar tüm kursları tamamladığında indirilebilir bir sertifika alabilecek.

Herhangi bir yardıma ihtiyaç duyulduğunda  yardım makaleleri veya uygulama içi destek kaynağına erişilebilecek.

Fairmont Quasar İstanbul Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Katar Turizm Türkiye Ofisi Müdürü Damla Çuhadaroğlu Bayık,  Katar’ın kültürel, doğal, tarihi konularda öne çıkan rotaları hakkında bilgi verdi.

“Turizm konusunda çeşitli imkan sunuyor”

Katar Turizm’in değer verdiği destinasyonlardan birinin Türkiye olduğunu aktaran Bayık “Türkiye hedef destinasyonlarımızdan biri. Verdiğimiz tüm reklamlarda ve sitelerimizde Türkçe dilini bulabilirsiniz. Katar sanılanın aksine dünyanın en güvenli ülkelerinden ve herkes İngilizce biliyor. Türkiye dahil 96 ülkeye vize uygulamıyor. Öte yandan Katar sadece lüks bir destinasyon değil. Her bütçeye uygun tatil yapma imkanı sunuyor.  Katar Turizm olarak aileye çok önem gösteriyoruz. Gelen ailelerin memnun bir şekilde ayrılmasını hedefliyoruz. Resort, şehir gibi farklı seçenekler mevcut. Gastronomi anlamında çok çeşitli Michelin yıldızı şeflerin restoranlarının yanı sıra Midyeci Ahmet bile bulabilirsiniz.  Dünyada aklınıza gelebilecek her markanın olabileceği 14 farklı noktada alışveriş merkezleri var. Farklı plaj alanları mevcut. Dünya kupasıyla birlikte yeni halk plajları açıldı. “ ifadelerini kullandı.

“Otel sayısı 227’ye yükseldi”

Katar’ın turizm konusunda geliştiğine dikkat çeken Bayık “Neden Katar? Orta Doğu’nun en güzel ülkesi. 185 olan otel sayısı Dünya Kupası ile birlikte 227’ye ulaştı. Odası sayısı ise Doha’da 50 bin 33’ e yükseldi. Sadece 5 yıldızlı değil 3 – 4 yıldızlı çok çeşitli tesisiler var.  Rixos’un da iki otel yatırımı mevcut. Biri yakın zamanda açıldı, diğeri yolda.  Servis konusunda çok ilerideler. Öte yandan Türkiye’den Qatar Airways’in yanı sıra Türk Hava Yolları ve Pegasus’un da çok sayıda uçuşu bulunuyor. Her bütçeye göre otel mevcut. “ şeklinde konuştu.

“Katar’ı destinasyon olarak tanıtmak çok önemli”

Qatar Specialist Programı hakkında bilgilendirmede bulunan Bayık “Bütün bu değerleri ve ürünleri tanıtmak adına Qatar Specialsit Programını başlattık. 12 dilde hizmet veriyor. Bu eğitim programının sonunda bir sertifika kazanıyorsunuz. Bu sertifika ile 1 sene boyunca istediğiniz platformda kendinizi Qatar Specilast olarak adlandırabilirsiniz.  Katar’ı destinasyon olarak tanıtmak bizim için çok önemli bu program ile çok kısa sürede ana bilgilere sahip olabileceksiniz. Müşterinin sorularını cevaplayacak noktaya kısa sürede gelebiliyorsunuz. 2019 yılında Katar’a giriş yapan sayısı 40 milyon bunun sadece 2 milyonu Doha’ya geliyor. Bu sayıyı 2030’a kadar 6 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. “ açıklamasında bulundu.

“Doha geleceğin destinasyonu”

Etkinlikte konuşan Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü Evren Örkmen, Katar’ın ve Doha’nın önümüzdeki yıllarda çok değerli bir destinasyona dönüşeceğini belirterek “Bu sene 7. defa Dünyanın en iyi hava yolu seçildik.  Doha, Türkiye için çok önemli. İş anlamında çok büyük bir trafik var. Katar Turizm ile beraber kendi ülkesini tanıtma misyonuyla hareket ediyoruz. Doha’yı bir turizm destinasyonu yapamaya çalışıyoruz. Doha ve Katar geleceğin destinasyonlarından biri. Katılırsınız, katılmazsınız fakat bu olacak. Yerinizi şimdiden almanızı isterim. Yarın öbür gün birkaç adım ötede olursunuz. Türkiye ilişkileri nasıl olur bilinmez ama bu böyle gidecek. Ellerinde çok para var. Uzun vadeli düşünen ve yatırım yapan insanlar. Bugün önemli yarın da olacak.” İfadelerini kullandı.

“Arz talep dengesi oturana dek fiyatlar düşmez”

Türkiye’den gerçekleştirdikleri uçuşlar hakkında da bilgi veren Örkmen, “İstanbul’dan günde 5 uçak kaldırıyoruz. Ankara’dan da uçuşlarımız mevcut.  Yazın Antalya, Adana Bodrum, İzmir’den uçak kaldırıyoruz. Bu sene Trabzon’u da dahil edebiliriz. Dünyanın her yerinden Türkiye’ye yolcu geliyor. Pandemi sonrasında satışları ve trafiği arttırmaya çalıyoruz. Katar olarak değil bütün hava yolları adına konuşuyorum. Gelen talebi karşılayamıyoruz. Pandemi sonrası gelecek talebi bu kadar beklemiyorduk. Uçaklar çok dolu, her hat dolu. Bilet fiyatları çok yüksek. Herkes bundan şikayetçidir. Arz talep dengesi oturana kadar bu böyle gidecek. Bütün dünyada yolcuları uçaklara yerleştirmeye çalıyoruz, yetmiyor. Umarım kısa sürede bu denge oturur. Ekonomik durumlar Türk insanını çok etkiliyor seyahat konusunda. Türkiye turizmi neleri atlatmadı ki? Bu da düzelecek. Pandemiden çok az kayıpla çıktık. Bunu hallettiysek bundan sonrakini hallederiz diye düşünüyorum. “ şeklinde konuştu.



Bu Haber 24.11.2022 - 08:38:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.