Kasım ayında Almanya’da Akdeniz otelleri kan kaybetti

Kasım ayında Almanya’da Akdeniz otelleri kan kaybetti

Kasım ayında Alman turistlerin Akdeniz çanağında bulunan destinasyonlara dönük ilgisi düşerken, İsviçre, Almanya içi ve Fansa gibi ülkelere ilgisi arttı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin Holidaycheck ve TrevoTrend verilerinden yola çıkarak hazırladığı habere göre, Alman turist geçtiğimi kasım ayında İsviçre, Almanya ve Fransa'daki otellere yoğun rezervasyon yaparken, İtalya hariç, Akdeniz çanağındaki destinasyonlar büyük düşüşler yaşadı.

Rekor İsviçre otellerinde

Kasım ayında Almanların İsviçre Alpleri'deki otellere yaptığı rezervasyonlar yüzde 91 artarken, Almanya'daki otelleri yüzde 31, Fransa'daki oteller ise yüzde 15 büyüme kaydetti. Aynı ayda Avusturya'daki otellere yapılan rezervasyonlar yüzde 9, İtalya'ya yapılan rezervasyonlar yüzde 8 ve Hırvatistan'a yapılan rezervasyonlar yüzde 4 arttı.

Türkiye’deki otellere yapılan rezervasyonlar yüzde 21 düştü

Buna karşın Akdeniz çanağındaki destinasyonlarda bulunan oteller büyük rezervasyon kayıpları yaşadı. Bu ülkelerin içinde en büyük düşüş yüzde 27 ile Bulgaristan'da kaydedilirken, ikinci en büyük düşüş yüzde 26 ile Kıbrıs'ta yaşandı. Kıbrıs'ı, yüzde 21'lik düşüşlerle Türkiye ve Tunus, yüzde 17 ile İspanya ve Yunanistan, yüzde 12 ile Mısır, yüzde 7 ile Portekiz, yüzde 5 ile Fas izledi. Malta ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki otellere yapılan rezervasyonlar ise sırasıyla yüzde 62 ve yüzde 11 oranına artış gösterdi.

turkey_2



Bu Haber 07.01.2020 - 11:54:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.