‘Kapadokya’da 160 otel yıkım için sırada bekliyor’

‘Kapadokya’da 160 otel yıkım için sırada bekliyor’
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, turizmde son dönemin sıcak başlığı Kapadokya'yı yazdı. Kapadokya'da şu ana kadar 36 oteldeki kaçak bölümlerin yıkıldığını yazan Sarıkaya, 160 otelin de sırada olduğunu belirtti.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, peri bacalarının dibine yapılan yapılarla gündeme gelen yıkımlar başlayan Kapadokya'yı kaleme aldı.

‘’KENDİLERİ DE KABUL EDİYOR’’

Bölgede turizmin patlamasıyla birlikte birçok kişinin aymaz şekilde sağa sola lokanta, büfe ve butik otel adı altında işletme açanlarını yazan Sarıkaya, ''Aslında yapmamaları gereken birinci derece SİT alanına inşaat yaptıklarını kendileri de kabul ediyor.'' ifadelerini kullandı.

‘’BİR ODA İÇİN İZİN ALMIŞ, ONLARCA ODA YAPMIŞ’’

Sarıkaya, bölgede kaçak yapılaşmanın nasıl yayıldığına ilişkin ise, ''Bazıları Koruma Kurulu denetiminde 30 oda için izin almış, Kurul’un denetiminde otel inşaatını gerçekleştirmiş. Turizm patlayıp, talep yükselince, izinsiz 30 oda daha eklemiş… Bazıları da bir odayı yapma ve yenileme için izin almış, kapının önüne asıp, aynı belgeyle onlarca yeni oda açmış.'' dedi.

''ÖDENEN PARALAR İADE EDİLMEYECEK''

Kaçak yapı yapanlar arasında bölgede yatırımı olan büyük şirketlerin de bulunduğuna dikkat çeken Sarıkaya, ''İmar Barışı ile ilgili kanun çıkınca hemen hepsi ne kadar “kaçak göçek” işi varsa belge doldurup izin alacağı umuduyla başvuruda bulunmuş.'' diye yazdı.

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Valiliğin, imar affından yararlanmak için verilen bütün belgeleri incelemeye aldığını kaydeden Habertürk yazarı, kaçak yapının SİT alanında bulunması durumunda imar affı için ödenen paraların iade edilmeyeceğini de hatırlatıyor.

160 OTEL SIRADA BEKLİYOR

Bölgede özellikle otellerin kaçak bölğmlerinin yıkılmaya başlandığını ve şu ana kadar 36 oteldeki kaçak bölümün yıkıldığını kaydeden Sarıkaya, 160 otelin ise sırada beklediğini ve sezon gelmeden hepsinin yıkımının tamamlanacağını belirtti.Yazının tamamı>>>



Bu Haber 02.03.2019 - 11:37:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.