Kanarya Adaları turizm için o yasayı çıkarıyor

Kanarya Adaları turizm için o yasayı çıkarıyor
İspanya'ya bağlı özerk Kanarya Adaları, korona döneminde turist ağırlamanın yasal alt yapısını oluşturuyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Kanarya Adaları Özerk Hükümeti korona döneminde turist ağırlayabilmek için yasa çıkarıyor. Meclis'te kabul edilmesi beklenen kararnameye göre, adalarda koronavirüs önlemleri almış veya lisanslanmış konaklama tesislerinde kalabilmek için en az 72 saat önce yapılmış negatif PCR testi sunmak gerekecek. Negatif PCR testi sunan turistler, karantinadan muaf tutulacak.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan kararnamede, hükümetin hem adalardaki turizm sektörünün çökmesini önlemek hem de turistlerin sağlığını korumak için böyle bir kararname çıkardığı belirtildi.

İspanya’da bir ilk olacak

Parlamentoda kabul edilerek 10 gün içinde yürürlüğe girmesi beklenen kararname, Kanarya Adaları'nı, İspanya'da PCR testi ile seyahati teşvik eden bölge durumuna getiriyor. Kanarya Adaları halihazırda, saat 22.00'den sonra sokağa çıkma yasağı uygulanmayan tek bölgesi durumunda. Ancak Kanarya Adaları'nda da maske takmak zorunlu.

İngiltere ve Almanya Kanarya Adaları’nı seyahat koridoruna eklemişti

İngiltere ve Almanya'nın Kanarya Adaları'nı seyahat koridoruna eklemesinin ardından, iki ülkedeki tur operatörleri bölgeye dönük operasyonlarını başlatma kararı almıştı. Kararın ardından bu iki ülkede Kanarya tatili aramalarında rekor artışlar yaşandığı da haberlere yansımıştı.



Bu Haber 31.10.2020 - 18:47:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.