Kamu sosyal tesislerine ve kamp alanlarına zam geldi

Kamu sosyal tesislerine ve kamp alanlarına zam geldi
Memurun kamp, sosyal tesis, kreş ve spor tesislerine yüzde 30 oranında zam yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, memurun kamp, sosyal tesis, kreş ve spor tesislerine Şubat ayından itibaren geçerli yüzde 30 oranında zam yapıldı. Tebliğe göre yaz tatilini kamu kamplarında geçiren 4 kişilik bir ailenin 12 günlük kamp masrafı 2 bin 982 liraya çıktı. Kreşlerin aylık ücreti de çocuk başına 345 lira oldu.

Sözcü’de yer alan habere göre, kamu kamplarında günlük yemek ücretinin üst limiti kişi başına 29 liradan 37.70 liraya, günlük konaklama ücretinin üst limiti de 11 liradan 14.30 liraya yükseldi. Donanımı ve imkanları daha düşük olan kamp ve sosyal tesislerde 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri dışında konaklayan memurlardan ise günlük kişi başına yemek için 24.80 lira, konaklama için de 11.10 lira ücret alınacak. Buzdolabı, televizyon ve klima bulunan kamp odalarından alınacak günlük ilave ücret de 7 liradan 9.10 lira seviyesine getirildi.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 14.50 olan oda ücreti 18.9 lira oldu.

Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına alınacak ücret de 18 liradan 23.50 liraya yükseltildi.

Spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karşılığı olarak; spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 10 lira yerine 13 lira, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde ise kişi başına en az 18.90 lira tahsil edilecek



Bu Haber 08.01.2022 - 10:03:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.