Kamu sosyal tesislerinde konaklama ücretlerine zam

Kamu sosyal tesislerinde konaklama ücretlerine zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı misafirhane, eğitim ve dinlenme tesisi gibi tesislerdeki konaklama ve yemek hizmeti ücretlerini güncelledi.


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazetede yayınlanan kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ tebliğ ile kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinde değişikliğe gitti.

1 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek karara göre belirlenen 21 özellikten en az 15’ini taşıyan eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına günlük 84,00 TL yemek ve 32,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 42,00 TL) konaklama bedeli alınacak.

Özelliklerden en az on iki ve en fazla on dört tanesini taşıyan tesislerde kişi başına günlük 70,00 TL yemek ve 29,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 38,00 TL) konaklama bedeli belirlendi ü.

Özelliklerin on iki tanesinden daha azı bulunan tesislerde kişi başına günlük 55,00 TL yemek ve 25,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 38,00 TL) konaklama bedeli talep edilecek.

Konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlarda günlük en az 14,00 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 14,00 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 20,00 TL konut başına ilave bedel alınacak.

Misafirhane ücretleri de zamlandı

Öte yandan misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 42,00 TL alınacak. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilecek.

Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’sini, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak. Konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını geçemeyecek.

Karara göre kamu kurum kuruluşlarına bağlı eğitim ve dinlenme tesislerinde bulunması gereken 21 özellik bulunuyor. İşte o özellikler:

*Tesisin deniz, göl, akarsu kenarında veya kış sporlarına elverişli yerler ile termal alanlarda olması

*Konut veya bağımsız bölümünde tuvalet ve banyo

*Sıcak su

*Havalandırma tesisatı

*Konut veya bağımsız bölümünde telefon

*Salonlarda ve konut veya bağımsız bölümlerde müzik yayını

*Mutfak ve lokanta

*Konut veya bağımsız bölümün içinde mutfak mekanı

*Dinlenme ve oyun salonu

*Çay bahçesi

*Asansör

*Diskotek

*Çocuk bahçesi

*Spor alanları

*Revir

*Plaj

*Güneşlenme yerleri ve teçhizatı

*Otopark (en az 20 araçlık)

*Yüzme havuzu

*Hamam

*Sauna

Resmi Gazetede yayınlanan kararın detayları için tıklayanız ---->>>>>>



Bu Haber 06.01.2023 - 09:11:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.