Kaldığı oteldeki fiyat ve servisi beğenmedi, şimdi dört otel birden açıyor

Kaldığı oteldeki fiyat ve servisi beğenmedi, şimdi dört otel birden açıyor
Baker Group CEO'su Cüneyt Baker, 2 yıl içinde Büyükada, Dolapdere ve Tarabya’da 4 otel açmayı planladıklarını açıkladı. Kilyos’ta da, plaj ve restoran yatırımı yapacaklarını beliteten Baker, tüm yatırımları için 40 milyon TL harcayacaklarını kaydetti.


Eşiyle Büyükada’ya gittiğini ve otellerin fiyat ve hizmet politikasını görünce çok sinirlendiğini belirten Baker, ilk önce bir daha adaya gitmemeye karar verdiğini söyleyerek "Ancak sonra öyle yapmak yerine otelciliğin nasıl yapılması gerektiğini göstermek istedim. İlk otelimizi açtık. Şimdi daha lüks bir otel daha yapıyoruz. Böylece Büyükada’da ikinci otelimizi de açacağız. Ayrıca 1 butik otel Tarabya’da açıyoruz. Bir tane de 110 odalı daha büyükçe bir oteli Talimhane’de açacağız. Bizim otel ve mekan markamız Big markalı olacak.” dedi.

Hürriyet'ten Sadi Özdemir'in haberine göre, son yıllarda yeme içme mekanlarının da revaçta olduğunu söyleyen Cüneyt Baker, grup olarak bu konuda zincir marka oluşturmak yerine her biri özgün farklı mekanlar açmayı tercih edeceklerini söyledi. Baker, “Tarabya Bahçe markasıyla bu sektöre girdik. Şimdi Sultanahmet’te dönerci, Tarabya’da kebapçı açacağız. Bir de Kilyos’da 80 dönüm alana ‘beach’ inşa ediyoruz” dedi. Cüneyt Baker tüm bu yatırımların 40 milyon TL harcayacaklarını anlattı.

KIŞ GÜNÜ OTEL DOLDU

Baker, Büyükada’daki otel yatırımı hakkında da, “İlk otelimiz, 12 odalı Big Prinkipos Hotel oldu. Kış sezonunda yüzde 70 doluluk yakaladık. Çünkü diğer oteller kışın kapatıp giriyorlar. Şimdi 16 odalı Big Prinkipos De Luxe Hotel’i mayıs ayında açıyoruz. Ayrıca Büyükada’da meyhane ve yeni restoranımızla da yer alacağız” dedi.Tarlabaşı’ndaki 110 odalı otel için de 20 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını söyleyen Cüneyt Baker, burada gerçek anlamda bir Osmanlı tarzını hayata geçireceklerini vurguladı.

KAYNAK MİMARLIK

Mimarlıktan kazanıp yatırımlarına kaynak yarattıklarını dile getiren Cüneyt Baker, “Türkiye’de konser veren Madonna ve Jennifer Lopez’in kulislerini biz yaptık. Lopez, Dubai’deki evinin mimari işlerini de bize verdi. Önümüzdeki yıl Los Angeles’te Michael Jackson’ın anma töreni için de Lopez’le çalışacacağız. Işıklı kumaşı da Türkiye’ye ilk biz getirdik. Lopez’in evine de Abramoviç’in yatına da uyguladık” dedi.

LACİVERT'İN DOĞUŞ GRUBUNA SATIŞINI EŞİM YAPTI

CÜNEYT Baker’in eşi Eda Baker, Doğuş Grubu’nun aldığı Lacivert restoranının müdürlüğünü yapmış. Baker, yeme-içme sektöründe büyüme kararı alınca eşini ve restoranın müdürünü transfer etmiş. Cüneyt Baker, “Eşim, Lacivert’in Doğuş’a satış sürecinde aktif olarak görev aldı. Kendisi çok başarılı bir işletmeciden. Şimdi o da bize katıldı ve birlikte işimizi büyütüyoruz” dedi.


Bu Haber 05.04.2015 - 10:23:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • selim eker 09.04.2015 - 02:29

    bunun gibi bos beles adamlardan birsey olmaz

  • Eva 07.04.2015 - 10:08

    Eşiyle Büyükada’ya gittiğini ve otellerin fiyat ve hizmet politikasını görünce çok sinirleniğini belirten Baker, ilk önce bir daha adaya gitmemeye karar verdiğini söyleyerek Ancak sonra öyle yapmak yerine otelciliğin nasıl yapılması gerektiğini göstermek istedim. İlk otelimizi açtık.... İşte bu cümleden sonra insana sorarlar hiç otel tecrübeniz varmı müşteri olma harici) ... Maalesef ortalıkda böyle bit gibi türüyor , meslekten zerre kadar anlamayıp bir de böyle küstahça cümleler kuranlar... Bizler bunlara sadece gülüp geçiyor ve parası şişkin egosu patlamak üzere olan insan türü diyoruz.beyefeni sizin bir pansiyoncuya bile otelciliğin nasıl yapılması gerektiğini öğretirim demeniz için kırk fırın ekmek yemeniz gerekir... Yazık işte senelerini bu mesleğe vermiş insanlarda ekmek parası için bu ego patlaması yaşayanın egolarını çekecekler ha bir de bunlar bu ukalalığı devam ettirirken söylediklerine kenilerini de kaptırırlar :) :) :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.