Belek’teki ‘plaj krizi’ çözüldü

Belek’teki ‘plaj krizi’ çözüldü

Daha önce Serik Belediyesi'ne tahsis edilen Kadriye ve Belek sahillerinde, Bakanlığın tahsisleri iptal etmesiyle ortaya çıkan krizin çözüldüğü belirtildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Serik Belediyesi'ne tahsis edilen, belediye tarafından da özel işletmelere kiralanan Serik sahilleriyle ilgili krizin çözüldüğü belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik Belediyesi'ne yaptığı tahsisi kaldırmış ve sahilde ticari işletme kuran 22 şirkete, söz konusu alanları boşaltmaları için yazı göndermişti. Yazı gönderilen şirketler arasında, belediyeden kiraladığı alana havuz ve çeşitli sosyal aktivite üniteleri inşa eden Regnum Carya da bulunuyordu.

Daha önce çıkan haberlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tahsis iptali ile birlikte söz konusu alanların yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtilen haberde, Regnum’un sahibi Fikret Öztürk’ün ihaleye girerek otelin önündeki alanı satın alması gerektiği ifade edilmişti.

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın katıldığı bir toplantı yapıldığı ve yapılan toplantıda krizin çözüldüğü öğrenildi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konuya son noktayı koyduğunu, söz konusu alanların yeniden belediyeye tahsis edileceğini açıkladı. Aputkan, önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek sözleşme imzalayacaklarını açıkladı.



Bu Haber 02.01.2020 - 10:38:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.