İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu taşınma sonrası İstanbul Havalimanı'ndaki son durum ile ilgili bil verdi.
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, 2023 yılında İstanbul Havalimanı'nın 100 milyon ve üzeri yolcu ağırlayan dünyadaki 3 havalimanından biri olacağını söyledi. Şu anda havalimanından, 250'si dış hat olmak üzere, 300 noktaya uçuş yapıldığını kaydeden Samsunlu, havalimanının mevcut durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:
*Havalimanına şu anda 1180 iniş-kalkış gerçekleşiyor. Yaz aylarında ise bu sayının 1600-1700 olacağı düşünülüyor.
*IGA bünyesinde 3 bin 500'ü güvenlik, 2 bini operasyon görevlisi olmak üzere 5 bin 500 kişi çalışıyor.
*Şu anda İstanbul Havalimanı'na 63 hava yolu şirketi uçuş gerçekleştiriyor.
*Ethiopian Airlines, Nouvelair, Indigo ve Air Albenia ilk defa uçuş başlattı, 30 Nisan'da ise Sichuan Air'in uçuşları başlayacak.
*Faaliyette olan pistlerin her ikisinin de batı tarafında olması nedeniyle taksi süresi uzuyor. Uçakların taksi süresi 12-29 dakika arasında değişiyor. Samsunlu, ''faaliyette olan pistlerin biri doğu diğer batı tarafında yapılsaydı taksi süresi kısalırdı'' diyor.
Havalimanındaki yüksek fiyatlarla ilgili de açıklama yapan Samsunlu, bir ürünün dünyanın farklı havalimanlarında ne kadara satıldığını bulmanın sadece birkaç gün süreceğini söyledi. Alt işletmelerin kendilerinin en önemli partneri olduğunu belirten Samsunlu, Alt işletme şirketlerimiz de buradaki fiyatları takip etmek zorunda. Burası global bir havalimanı. Uluslararası rekabeti kollamak zorundayım. Bir ürün 10 lira yerine 12 liraya satılıyorsa, sattırmam ve uyarırım. Paydaşlarım da aynı noktada.'' dedi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri