Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanındaki yeni hisse yapısını duyurdu

Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanındaki yeni hisse yapısını duyurdu

İstanbul Havalimanını işleten IGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, Limak ve Mapa'nın çekilmesinin ardından IGA'daki yeni hisse yapısını açıkladı.


Limak ve Mapa'nın yüzde 20'lik hisselerini eşit şekilde diğer iki ortağa devrederek çekilmesinin ardından, Kalyon Havacılık'ın IGA'daki hissesinin yüzde 55'e ulaştığı belirtildi.

IGA CEO'su Kadri Samsunlu tarafından çalışanlara gönderilen mektupta, yeni ortaklık yapısında Kalyon Havacılık yüzde 55, Cengiz Holding ise yüzde 45 oranında hisseye sahip olacağı belirtildi.

İGA CEO’su Kadri Samsunlu çalışanlara attığı mesaj şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri hâline rekor bir sürede gelen İstanbul Havalimanı’nı gururla işleten İGA’nın ortaklık yapısı ile ilgili son gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şirketimizin kuruluşundan bu yana hissedarları arasında yer alan Limak İnşaat ve Mapa İnşaat; yeni dönem kurumsal yatırım stratejileri çerçevesinde ellerinde bulundurdukları yüzde 20’şer hisse paylarını, mevcut ortaklarımız Kalyon Havacılık ve Cengiz Holding’e eşit oranda devretme kararı almışlardır. Yeni ortaklık yapısında Kalyon Havacılık yüzde 55, Cengiz Holding ise yüzde 45 oranında hisseye sahip olacaktır.

Kalyon Havacılık ve Cengiz Holding’in köklü kurumsal yapılarından aldığı güçle İGA İstanbul Havalimanı sadece Türkiye için değil uluslararası ticaretin akışı için de çok önemli konumda olmaya devam edecek. Sağlam alt yapımız, profesyonel kadromuz, üstün teknolojimiz ve sunduğumuz benzersiz yolculuk deneyimi ile uluslararası ödüllere layık görülmemizin yanı sıra, 2022 yıl sonunda, pandemi öncesi yani 2019 yılı yolcu sayısının yüzde 85’ine ulaşma hedefi olan İGA İstanbul Havalimanı olarak havacılık sektöründe oyun kurucu pozisyonumuzu her geçen gün daha da güçlendireceğiz.

Yeni ortaklık yapısıyla birlikte sektörümüze olan katkımızı daha da artıracak, sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacak ve en önemlisi İGA’yı global marka olma yolculuğunda daha da yukarılara taşıyacağız.

Ayrıca ortaklarımızın vizyonu doğrultusunda havacılık alanındaki tecrübelerimizi gerek havalimanı sektöründeki performansımızı artırmak gerekse bu tecrübeleri başta Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları olmak üzere yurt dışındaki sektör oyuncularına sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."



Bu Haber 01.04.2022 - 09:10:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.