Kadir Uğur’dan Mehmet Nuri Ersoy’a çağrı

Kadir Uğur’dan Mehmet Nuri Ersoy’a çağrı

Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Türkiye uzmanı tur operatörlerinin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.


TurizmGüncel

Koronavirüs krizi nedeniyle Türk tur operatörlerinin yalnız kaldığını ileri süren Kadir Uğur, turizm sektöründe işin kaynağının tur operatörleri olduğunu belirtti. Uğur, ‘’O kaynak durursa Türkiye’ye yolcuları kim getirecek? Bu nedenle Türkiye uzmanı tur operatörlerinin desteklenmesi gerekiyor.’’ dedi.

''10 milyın euro AB ödemesi dağıttık''

Dev seyahat şirketlerinin bir bir faaliyetlerini durdurduğunu kaydeden Uğur, ‘’Biz ise direnmeye çalışıyoruz. Otellere erken rezervasyon ödemelerini dağıttık ve şimdi geri almıyoruz. 10 milyon euro para dağıtmışız. Müşteriler paralarını geri istiyor ve oteller de bu paraları geri ödeyemiyor.’’ diye konuştu.

''Yurt dışı istişare kurulu kurulsun''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenen Kadir Uğur, ‘’Tur operatörlerinin katılımıyla yurt dışı istişare kurulu kurulsun. Biz de sürece dahil olalım, bizim dertlerimiz de dinlesin. Şu anda bizimle ilgili kimse bir şey söylemiyor.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 16.03.2020 - 19:25:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ziya unal 19.03.2020 - 09:19

    Muzelere %40 zam yapti daha nasil destek olsun :(

  • TURIZIMCI 17.03.2020 - 10:49

    Kadir Bey haklisiniz, daha gecen hafta ortasina kadar bakan beyin hotellerinin personeli erken Rezervasyon odemesi yapin rezervasyonlari iptal ederiz diye tehtid ediyorlardi. yani coktan onlara tiyo verilmisti piyasadan ne kadar para toplayabilirseniz toplayin durum kotu olacak diye.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.