Kadir Çankırı: Otelime izinsiz tek bir çivi bile çakmadım

Kadir Çankırı: Otelime izinsiz tek bir çivi bile çakmadım
Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Meşelik Köyü sınırları içindeki Pina Yarımadası'nda 3 yıl önce yapımına başlanan 5 yıldızlı turistik otelde ihbar üzerine yapılan incelemede, kaçak kat çıkılmadığı, bodrum ve otopark hariç 5 kat izni verildiği ortaya çıktı. Yatırım sahibi Kadir Çankırı da, otel inşaatına yasadışı tek bir çivi bile çakmadıklarını söyledi.


TurizmGüncel

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Meşelik Köyü sınırları içindeki Pina Yarımadası'nda 3 yıl önce yapımına başlanan 5 yıldızlı turistik otelde ihbar üzerine yapılan incelemede, kaçak kat çıkılmadığı, bodrum ve otopark hariç 5 kat izni verildiği ortaya çıktı. Muğla İl Genel Meclisi İmar ve Turizm Komisyonu Başkanı Ahmet Kılbey, "Otel şu anda projesine uygun olarak yapılıyor" dedi.

Pina Yarımadası'nda 49 yıllığına kiralanan 80 dönüm arazinin üzerinde, Güvercinlik Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından yapımı devam eden 650 yataklı otelde kaçak kat çıkıldığı yolundaki ihbarlar üzerine, Muğla İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Kılbey, Turizm Komisyonu Başkanı Suat Esin ve 7 Meclis üyesi otelde incelemelerde bulundu. Ellerinde projeyle otele gelen Kılbey, Esin ve üyeler yaptıkları inceleme sonrasında yasadışı bir durumun olmadığını belirledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın üç hafta önce Bodrum ziyaretinde, "O bölgede en fazla 3 kat olmalı" dediğini hatırlatan Kılbey, kaçak kat ihbarları üzerine inceleme gereği duyduklarını belirterek şunları söyledi:

YATIRIMCIYI SUÇLAYAMAYIZ

"Otel, Bodrum ve Milas sınırının tam ortasında kaldığı için Bodrum'daki üç kat sınırının burada da geçerli olduğu varsayılıyor. İhbar ve şikayetlerin geneli bu nedenle. Bakan Günay da '3 kat olmalı' deyince, gelip incelemede bulunduk. Sanıyorum Bakan Günay yanlış bilgilendirilmiş. Otel şu anda projesine uygun olarak yapılıyor. Bu otelin onaylı projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınmış. Tespitlerimizi Bakanlığa bildireceğiz."

ÇEVRE O KADAR BASKI YAPTI Kİ!


Muğla İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Suat Esin ise "Burada yasal izinleri alınmış ama cennet ormanın içinde turizme yakışmayan bir görüntü var. Ancak yatırımcıyı suçlayamayız. Çünkü yasalar doğrultusunda hareket ettiğini gördük. Kıyı şeridinde acil master plan yapılmalı. Aksi takdirde kıyılardaki bu görüntüler giderek artacak" dedi.

Güvercinlik Turizm Yatırımları A.Ş'nin Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çankırı da otel inşaatına yasadışı tek bir çivi bile çakmadıklarını, haziran ayında açmayı planladıktarı tesis sayesinde turizme hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi. Çankırı, "Kanuni ya da herhangi bir olay yok ama çevre o kadar üzerine geliyor ki, sanki başka arazi kalmadı Bodrum’da.. Şu anda ruhsatlı inşaatım sürüyor. Kabayı bitirmek üzereyim. Ben elimdeki ruhsata göre iş yapıyorum ve tüm kurallara uyuyorum. Allah kısmet ederse 5 ay sonra tesisimizi açacağız" diye konuştu.

BU DOLGU BİZİM KAMBURUMUZ

Bodrumdaki Mavi Yol Girişimi üyeleri ile Denizciler Derneği’nde toplantı yapan şirket yönetim kurulu başkanı Çankırı Turizm İnşaat ve Yatırım Limitet Şirketi’nin yöneticisi Kadir Çankırı dolgu alanında yaptığı özel açıklamada “Önümüzdeki sezon temmuz ayına yetiştirilmek üzere 45 –50 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Otelin rezervasyonlarını şimdiden yapmaya başladık. Ancak bu denize dolgu olayı sırtımızda bir kambur gibi duruyordu, kamuoyunun gündemine gelince hemen dolguyu kaldırmaya başladık. ÇED raporu dahil her türlü yasal izinlerimiz mevcut. İsteyene gönderebiliriz. Biz bize ait olmayan bir dolguyu kaldırmak için elimizden geleni yaparken yörede yapacağımız beş yıldızlı turistik tesis öncesinde tüm sivil toplum örgütleri ve çevrecilerle görüşerek onların hassasiyetine önem veriyoruz. Burada yasa dışı veya projeye aykırı hiç bir şey yapmayacağız. Sadece otel hizmete girdiğinde sahil düzenlemesi yapıp tenis kortları, sosyal tesisler, çocuk ve oyun alanları için izin alıp iskele yapacağız, ama buradan kamu istediği zaman yararlanabilir, bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum” dedi.



Bu Haber 15.02.2012 - 17:33:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.