Kaçak acente ile hacca giden 20 Türk Arabistan'dan çıkamıyor

Kaçak acente ile hacca giden 20 Türk Arabistan'dan çıkamıyor
Tükiye'de faaliyet gösteren bir kaçak acente ile hacca giden 20 Türk vatandaşının Suudi Arabistan'dan çıkışına izin verilmediği belirtiliyor.


Türkiye'de kaçak faaliyet gösteren bir acentenin Suudi Arabistan'daki Nasco adlı firmadan davet alınmış gibi sahte belge düzenleyerek 120 Türk'ü hacca götürdüğü belirtiliyor.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, kaçak acente vasıtasıyla Suudi Arabistan'a giden 120 Türk vatandaşaından 20'sinin dönüşüne izin verilmiyor.

DÖNÜŞTE FARK EDİLDİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne kayıtlı olmayan kaçak bir acente hacı adaylarını 'kuraya sokmadan' Suudi Arabistan'a götürdü. Hacı adaylarını kurasız Suudi Arabistan'a göndermek için uyguladığı yöntem, kurada çıkmamalarına rağmen Hacca giden Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan dönüşünde fark edildi.

SAHTE DAVETLE ALINA TİCARİ VİZEYLE GİTTİLER

Haberde şu detaylara yer verildi:

Suudi Arabistan'a giderek ticari bir iş yapmak için o ülkedeki bir firmadan davet yazısı alınması gerekiyor. Davette ‘iş görüşmesi için Suudi Arabistan'a gelmesi gerekmektedir' gibi bir ifade yer alıyor. Bu davetiye, iş yapacak kişi dışında Türkiye'deki konsolosluğa da gönderiliyor. Kişiler, bu davetiye sayesinde ticari vizelerini alabiliyor. Burada da Suudi Arabistan'daki Nasco isimli firmanın davetiyeleri kullanılıyor. İşin ortaya çıkmasını da bu firma sağlıyor.

ÇIKIŞLARINA İZİN VERİLMİYOR

Nasco isimli firma yaptığı incelemeler neticesinde kendi gönderdiği ‘davet' yazılarından daha fazla davetiyenin olduğunu anlıyor. Yani davetiyelerin kopyalandığını tespit ediyor. Kendi verdiği orijinal davetiye dışındakilerin sahte olduğu bilgisini Suudi yetkililere bildiriyor. Aslında kendisini ihbar ediyor. İşte bu noktadan sonra devreye giren Suudi yetkililerin henüz ülkeden çıkış yapmayan ve sahte davet yazısı ile ticari vize alan Türk vatandaşlarının çıkışına izin vermediği ileri sürülüyor. Acentelere gönderilen söz konusu yazıda da Türklerin, Suudi yetkililere yardımcı olmadığı, Türkiye'de bu vizelerin alınmasına kimin aracılık ettiği konusunda bilgi vermedikleri için çıkışlarına izin verilmediği iddia ediliyor.


Bu Haber 01.10.2018 - 11:01:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.