Turizm Güncel
DOLAR49.0582+0.0234+%0.05EURO55.1819-0.2144-%0.39STERLİN64.9163-0.0649-%0.10ALTIN6.532,68+0.0000+%0.00DOLAR49.0582+0.0234+%0.05EURO55.1819-0.2144-%0.39STERLİN64.9163-0.0649-%0.10ALTIN6.532,68+0.0000+%0.00
|28 okunma

THY, Air Europa’ya ortak mı oluyor?

Türk Hava Yolları, İspanyol havayolu şirketi Air Europa’ya ortaklık olasılığını değerlendirmek üzere bağlayıcı olmayan görüşmeler yürütüldüğünü duyurdu.

THY, Air Europa’ya ortak mı oluyor?

Türk Hava Yolları (THY), İspanya merkezli faaliyet gösteren Air Europa'da yatırım fırsatının incelenmesi ve muhtemel ortaklık sinerjilerinin belirlenmesi amacıyla bağlayıcı olmayan nitelikte görüşmeler yapıldığını bildirdi.

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan duyuruda, İspanya merkezli faaliyet gösteren Air Europa Holding S.L.U'dan (Air Europa) hisse almak için görüşmelerde bulunduğuna yönelik çıkan haberlere ilişkin olarak, "Ortaklığımız küresel havacılık sektöründeki konumunu güçlendirmek ve pazardaki rekabetçiliğini artırmak amacıyla büyüme fırsatlarını sürekli olarak değerlendirmektedir. Bu kapsamda, ilgili haberlere konu olan Air Europa'da yatırım fırsatının incelenmesi ve muhtemel ortaklık sinerjilerinin belirlenmesi amacıyla bağlayıcı olmayan nitelikte görüşmeler yapılmaktadır." ifadelerine yer aldı.

Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Hava Yolları A.O.'nın ("Ortaklık") İspanya merkezli faaliyet gösteren Air Europa Holding S.L.U. ("Air Europa")'dan hisse almak için görüşmelerde bulunduğuna yönelik olarak muhtelif yayın organlarında haberler yer almaktadır.

Ortaklığımız küresel havacılık sektöründeki konumunu güçlendirmek ve pazardaki rekabetçiliğini artırmak amacıyla büyüme fırsatlarını sürekli olarak değerlendirmektedir. Bu kapsamda, ilgili haberlere konu olan Air Europa'da yatırım fırsatının incelenmesi ve muhtemel ortaklık sinerjilerinin belirlenmesi amacıyla bağlayıcı olmayan nitelikte görüşmeler yapılmaktadır.

Yönetim Kurulumuzun 29 Mayıs 2025 tarihli kararı uyarınca sürecin bulunduğu aşama, içerdiği belirsizlik ve yatırımcıların yatırım kararını etkileme ihtimali göz önüne alınarak Ortaklığımızın meşru çıkarlarının korunması ve sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi uyarınca söz konusu bağlayıcı olmayan teklifin kamuya açıklanması ertelenmiştir. Ek olarak Yönetim Kurulumuz ilgili erteleme kararının yatırımcıların yanıltılması riskini oluşturmadığı değerlendirmesiyle birlikte erteleme süresince ilgili bilgilerin gizliliğinin korunması için Ortaklığımız nezdinde gerekli tedbirleri almıştır.

Konuyla ilgili olarak yatırımcılarımızın yatırım kararlarını etkileyebilecek yeni bir gelişme olması durumunda gerekli bilgilendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.