Kaan Kavaloğlu: Depremzedeleri 15 Mart’a kadar otellerimizde ağırlayacağız

Kaan Kavaloğlu: Depremzedeleri 15 Mart’a kadar otellerimizde ağırlayacağız

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 70 binden fazla kişi Antalya’daki otellere yerleştirildi. Ancak yakında başlayacak olan turizm sezonuyla birlikte bu sürecin nasıl ilerleyeceğinin belirsiz olduğu ifade ediliyor.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, afetten etkilenen binlerce yurttaş farklı kentlere göç etmeye başladı. En çok göç alan illerin arasında Antalya da yer aldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın açıklamasına göre, depremden etkilenen 157 bin 770 kişi Antalya’ya geldi. Bu kişilerden 75 bine yakını otel, pansiyon ve apartlara yerleştirildi.

“15 Mart’a kadar ağırlayacağız”

Gazete Oksijen’e açıklamalarda bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, depremzedelere büyük küçük tüm otellerin kapısını açtığını belirtti. 65 binin üzerinde depremzedeyi yerleştirdiklerini ve 15 Mart’a kadar depremzedeleri misafir edeceklerini söyleyen Kavaloğlu, “Çözümler noktasında Vali beyle ve diğer başkanlarımızla toplantılar yapıyoruz. Küçük otellerimiz çok yürekli insanlar ve büyük bir özveri ile otellerini açtılar. Dolayısıyla 3 öğün yemek verme sisteminde de zorlanan otellerimiz var. Onlara da yardımcı oluyoruz. Hep birlikte gönüllülük esası ile çalışıyorlar. Açık oteller diğerlerine yardımcı oluyor. Her şey birazcık da yeni şekilleniyor. Biz 15 Mart’a kadar misafirlerimizi ağırlayacağız. Depremzedelerimiz bizim misafirlerimiz günde 3 öğün yemek barınma çamaşır ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu konuda hep birlikte el birliği ile bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Açık olan oteller lojmanlarını açtı. Kendi otelime de misafir aldım. Kemer’deki, Belek’teki otellerimi açtım. Kimi otelci lojmanlarını, kimi açık otellerini açtı. Herkes ne bulduysa yardımcı oluyor” dedi.

“Depremzedelerin barınma sorunu hızla çözülmeli”

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre bir otel yöneticisi ise “Her işletmenin rezervasyonları var. Bu rezervasyonların iptal edilmesi de mümkün değil. Oteller büyük tazminatlar ödemek durumunda kalır. Depremzedelerin barınma sorunu hızla çözülmeli. Otellerin uzun zaman konuk etmeleri mümkün değil. Ayrıca ülkemizin dövize de ihtiyacı olduğunu unutmamak gerek” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 27.02.2023 - 16:05:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.