‘’Şatafatı değil kişisel lüksü ön plana çıkaracağız‘’

‘’Şatafatı değil kişisel lüksü ön plana çıkaracağız‘’

İstanbul-Karaköy’ün ilk 5 yıldızlı oteli JW Marriott Bosphorus 130 odasıyla hizmete başladı.


TurizmGüncel

Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un ilk JW Marriott oteli İstanbul-Karaköy’de açıldı. 2019 yılında Seba İnşaat’ın Sheraton City Center ile birlikte 93 milyon euroya Katarlı Al Rayyan Tourism Investment Company’e satılan Karaköy’deki otel de kapılarını açtı.

31 marka 7 bin otel

Basın mensuplarına oteli tanıtan JW Marriott Bosphorus Genel Müdürü Sinan Köseoğlu, Marriott’un 31 marka ve 7 bin otelle faaliyet gösterdiğini belirten Sinan Köseoğlu, JW Marriott markalı otel sayısının ise 131 olduğunu ifade etti.

130 odası var 16’sı süit

JW Marriott Bosphorus’un 16’sı süit olmak üzere 130 odası bulunduğunu anlatan Köseoğlu, tesiste ayrıca 8 adet yeme-içme mekanı, 4 masaj odası, iki adet toplantı salonu ve iki hamam ile fitness merkezi bulunduğunu kaydetti.

İstanbul’da 2020 için yüzde 10 ziyaretçi artışı öngörüyoruz. Biz de bu potansiyelde diğer otellerle birlikte yerimizi almak istiyoruz.

JW Marriott Bosphorus’un içinde bulunduğu binanın 180 yıllık olduğunu ifade eden Sinan Köseoğlu, Vali Alemdar Han isimli binanın tarihi eder kategorisinde bulunduğu için olduğu restore edersen otele dönüştürdüklerini söyledi.

Şatafatı değil kişisel lüksü ön plana çıkaracak

Tesiste 245 kişinin çalıştığını belirten Köseoğlu, ‘’1 Aralık itibariyle misafirlerimizi konaklama başladık. Şatafatı değil, kişisel lüks hizmeti ön plana çıkaran bir hizmet anlayışımız var.’’ diye konuştu.

marriott_1

Peninsula’nın gelmesi bizi mutlu etti

Karaköy’de açılan yeni projeler nedeniyle bir potansiyel ortaya çıktığına dikkat çeken Köseoğlu, İstanbul turizminin 2020’de yüzde 10 büyüyeceğini düşündüklerini ifade etti. Köseoğlu, açılmadık için gün sayan hemen karşılarındaki Peninsula Otel’le rekabet edip edemeyecekleri şeklindeki soruya ise, ‘’Peninsula’nın gelmesinden dolayı çok mutlu olduk. Karaköy’ün yükselmesi tek markayla daha zor olacaktı. Bu nedenle iki markanın Karaköy’ü daha iyi tanıtacağını düşünüyorum. 

Standart oda fiyatı 200 euro

Otelde ilk yıl için yüzde 70 doluluk hedeflediklerini kaydeden Sina Köseoğlu, tesisin standart oda fiyatının 200 euro olduğunu, oda segmenti yükseldikçe fiyatın da yükseldiğini ifade etti. 



Bu Haber 18.02.2020 - 11:45:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.