Jolly Tur 2019’a büyük yenilikler ve hedeflerle giriyor

Jolly Tur 2019’a büyük yenilikler ve hedeflerle giriyor
Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinde Jolly, 2018 yılına ilişkin sonuçlarını ve 2019 beklentilerini açıkladı. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Figen Erkan ile Jolly’nin teknoloji şirketi Gordion’on CEO’su Erhan Çelik’in katılımyla düzenlenen toplantıda, Jolly’nin yeni logosu da tanıtıldı.

Savaş Daş - TurizmGüncel

Jolly Tur 2019 sezonuna büyük yeniliklerle giriyor. Teknolojik entegrasyonunu tamamlayan ve logosunu değiştiren Jolly Tur, Wyndham Grand Hotel Levent’te düzenlediği toplantıyla 2019 hedeflerini açıkladı.

METE VARDAR: 2018'İ %15 YOLCU, %25 CİRO ARTIŞI İLE TAMAMLIYORUZ

Toplantının açılışında konuşan Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Meter Vardar, inişli-çıkışlı geçen 2018 sezonunda ciroda yüzde 25, müşteri sayısında ise yüzde 15 büyüme ile tamamladıklarını açıkladı. Vardar, ''Jolly, 2018’i ciro bazında yüzde 25 büyüme ile geride bıraktı. 2018 yılında Jolly ile seyahat eden misafir sayısında ise 2017’ye kıyasla yüzde 15’lik bir artış sağlandı. 2019 yılı için ciro bazında yüzde 35’lik büyüme hedefi ile yola çıkan Jolly, misafir sayısında yüzde 15’lik büyüme öngörüyor. Büyüme hızındaki artışın ana dinamiği, teknolojiye yapılan büyük yatırım olacak.'' dedi.

''TEKNOLOJİK GEÇİŞİ TAMAMLADIK''

Jolly’nin teknolojik geçişinin tamamladığını kaydeden Vardar, ‘’Teknolojik geçiş hazırlığımız vardı ve geçen hafta itibariyle bu geçişi tamamladık. Şimdi çok daha büyük hedeflerle yola çıkıyoruz.’’ dedi.

jolly1

''GOLDMAN SACHS İŞ BİRLİĞİ VARDAR AİLESİNE DUYULAN GÜVENİN SİMGESİ''

GoldmanSachs’ın Jolly Tur’a yaptığı yatırımın önemine değinen Vardar, bu yatırımın Vardar ailesine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Vardar, yapılan ilk hisse paylaşımında yüzde 11 olan GoldmanSachs hissesinin ikinci anlaşmayla yüzde 25’e çıktığı bilgisini paylaştı. Vardar, ''Goldman Sachs’ın şirketimiz içindeki azınlık hisse payını Ekim ayı içinde ek yatırımla arttırması sadece bizim için değil Türkiye ve Türk turizmi için de çok önemli bir güvenin göstergesidir. Goldman Sachs’tan aldığımız bu destek ile global arenadaki varlığımızı daha yukarılara taşıyarak, küresel düzeyde iddialı oyunculardan biri olmayı hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

''YAZIN FİYATLAR AKDENİZ'DE YÜZDE 35, EGE'DE YÜZDE 35 ARTACAK''

Türkiye’nin 2019’da yurt dışından ciddi bir talep alacağını ifade eden Mete Vardar, ‘’Hem bunun etkisi hem de Türkiye’de otelcilerin fiyatları yükseltmesi iç pazar fiyatlarının artmasına neden oldu. Şu anda Ege’de yüzde 35, Akdeniz’de ise yüzde 45 arttı fiyatlar. Biz Jolly olarak kurduğumuz sağlam partnerliklerle bu artışı yüzde 25’e çekebiliyoruz. Gelecek yıl başta Almanya ve Polonya olmak üzere tüm Avrupa’da çok büyük artış olacak. Rusya stabil kalacak. Çinli ve Hintli turist de gelmeye başladı. Türkiye turizm sektörü çok iyi bir noktaya doğru gidiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Vardar, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

2019’da pazar daralacak gibi görünen iç pazarda büyüme hedeflerimizi daha da yukarılara taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Sadece Jolly için değil, ülkemiz içn de güzel bir yıl olmasını dilerim.

40'IN ÜSTÜNDE ŞEHİRDEN KÜLTÜR TURLARI DÜZENLEYECEK

Bu sene 40’ın üstünde şehirde kalkışlı kültür turlarına başlatıyoruz. Erken rezervasyon şu anda çok daha önemli durumda. Bu sene erken rezervasyon sadece fiyat için değil, tercih edilen otelde yer bulma anlamında da önemli. Çünkü erken rezervasyon nisan sonu gibi bitecek gibi görünüyor. Tatil satışlarında taksit ayısının 9’a çıkması da alım gücünü yükseltecek.

YENİ LOGOYU 320 BİN KİŞİYE SORDU

Bizim eski logomuz bunu andıran bir logoydu. Sonrasında günümüze kadar Jolly International Tours logosu ile devam ettik. Şimdi ise bir tur şirketi olmanın yanında bir teknoloji şirketiyiz ve yeni dönemde bu logo ile devam edeceğiz. Seçtiğimiz 6 logoyu 320 bin kişinin beğenisine sunduk. 6 logo içinde en çok beğenilen logo buydu.

2019'DA 1.1 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERMEYİ PLANLIYOR

2019 yılında hizmet verdiğimiz toplam yolcu sayısının 1.1 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Teknoloji tarafında yaptığımız önemli değişikliklerle yeni iş kollarında daha geniş kitlelere ulaşmayı ve 2019’da ciroda yüzde 35 kişi sayısında ise yüzde 15 büyüme hedefliyoruz.

Şu anda tur operatörlüğü sistemi ile ilgili taslak tamalandı. Konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma var. Önümüzdeki yıl bunun kanunlaşacağını düşünüyorum. Bunlar olursa vatandaşlar kendilerini güvende hissedecek gönül rahatlığı ile tatillerini satın alabilecek.

jolly

MERT VARDAR: AYAK UYDURMAYAN ŞİRKETLER ORTADNA KALKIYOR

Jolly Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar ise toplantıda yaptığı konuşmada, teknolojiye yaptıkları yatırım hakkında bilgi verdi. Sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında iddiaya sahip bir yatırımla Jolly’nin global alanda da rekabet edebilecek pozisyona ulaşacağını vurgulayan Mert Vardar, “Vizyonumuz; yeni teknoloji altyapımızla yurtiçi ve yurtdışında otel ve ulaşım hizmetlerine ek olarak spor ve kültür, sanat alanlarındaki birçok etkinliğe de erişim kolaylığı sunmaktır. Böylece seyahate dair tüm ürünleri tek bir platformda topluyoruz. Biz yeniliklere adapte olan bir şirketiz ve 2018 teknolojik entegrasyonu tamamladığımız yıl oldu. 2019’da da bu dönüşümün meyvelerini toplayacağız.’’ dedi.

ÇELİK: GORDION ESKİ İŞ MODELLERİNE MEYDAN OKUYOR

Jolly’nin teknoloji şirketi Gordion’un CEO’su Erhan Çelik, şirketin gerçekleştirdiği teknolojik dönüşüme dair bilgiler verdi. Çelik, ‘’Dünya değişiyor, Jolly de değişiyor. Yaklaşık 3 yıl önce Türkiye’de turizm teknolojilerini değiştirmek için Gordion teknoloji şirketini kuduk. Gordion eski iş modellerine meydan okuyarak geleceğin ürünlerini yaratmak isteyen ve kuralları koyan bir teknoloji şirketi.’’ dedi.

Turizmde plan yapmanın zor olduğunu dile getiren Erhan Çelik, ‘’Biz Gordios ürünüyle ilgili 5 yıllık hedefler koyduk. Hedefimiz, uçtan uca seyahat noktasında Türkiye’nin en iyi, dünyanın ise en iyi 3 teknoloji şirketinden biri olmaktı. 2.5 yılın sonunda Gordios ürününü tamamladık. Gordios bir Jolly-Gordion ortak zeka ürünüdür. Bundan sonraki süreçte de yine değişen piyasa koşullarına adapte olmak, ürünü sürekli geliştirmek ve bu işi globale taşımak önümüzdeki iki yılın hedefi olacaktır. Gordion olarak da Gordios ürünümüz ile globale teknoloji satan bir şirket olacağız.’’ ifadelerini kullandı.

2019 ZORLU BİR YIL OLACAK

2019’da yenilenerek giren Jolly, markaya yatırım devam ediyor. 2019’un zorlu bir yıl olacağını öngören şirket, farklı iş birliklerine ve kampanyalara imza atacak. Yut içi tatil talebinin arttığını belirten Jolly, Bu nedenle erken rezervasyona daha fazla odaklanacak. Yurt dışı seyahatte kurdan kaynaklı kayıpları minimize etmek için çalışan şirketin 2019’da hem iç pazarda hem de Kıbrıs’ta hedefi büyük. Yurt dışı turlarındaki negatif durumun kültür turları için de bir fırsat olcağını öngören Jolly, daha zengin kültür turu programları hazırladı.

FİGEN ERKAN: EN FAZLA BÜYÜMEYİ KÜLTÜR TURLARINDA VE KIBRIS'TA HEDEFLİYORUZ

2018 yılında kruvaziyer turları şirketleri zorladı. 2019 için erken rezervasyonlar başladı. Kruvaziyerde bu yıl artış hedefliyoruz. Tabi iç turlar, kültür ve turları veya Kıbrıs’ın daha altında bir artış ön görüyoruz. Bu yıl en fazla büyümeyi kültür turlarında ve Kıbrıs’ta yakalamayı planlıyoruz.

JOLLY_LOGO



Bu Haber 26.11.2018 - 12:01:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.