Johan Lundgren: Rezervasyonlar yüzde 250 arttı

Johan Lundgren: Rezervasyonlar yüzde 250 arttı
EasyJet ve EasyJet Holidays CEO'su Johan Lundgren, yaz rezervasyonlarının yüzde 250 arttığını ileri sürdü.


TurizmGüncel

Her kafadan bir ses çıkıyor

İngiltere'de son günlerde gerek hükümet, gerekse turizm sektörü cephesinden ilginç açıklamalar ve çıkışlar geliyor. Seyahat sektörü Ulaştırma Bakanı Grant Shapps’ın açıklamalarına tepki gösterirken, Dışişleri Bakanı Dominic Raab ‘rezervasyon için henüz erken’, Sağlık Bakanı Matt Hannock ‘güzel bir İngiliz yaz tatili planlayın’ dedi. EasyJet ise rezervasyonlarda yüzde 250 artış olduğun bildiriyor.

''Bana sorma!''

İngiliz turizmcileri, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın BBC'ye yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. BBC'nin, ''50 yaş üzeri vatandaşların yaz tatili için rezervasyon yapması akıllıca mı?'' sorusuna Shapps, ''Bana sorma. Buna bir cevabım yok'' yanıtını verdi. Konuyu haberleştiren Daily Star Gazetesi ise, Shapps'ı Hawai gömleği içinde kokteyl yudumlarken görselleştirip ''Bana sormayın, buna bir yanıtım'' başlığıyla manşetten yayınladı.

''Küstahlık ve saygısızlık''

Grant Shapps’ın vurdumduymaz tavrına tepkiler de gecikmedi. Miles Morgan Travel'ın sahibi Miles Morgan, Shapps'a sert tepki gösterdi. Bakan Shapps’ın açıklamasının saygısızca olduğunu belirten Morgan, ''Gerçekten sağlam cevaplar ve bir plan bekliyoruz. Küresel Seyahat Çalışma Grubu... Ne zaman?'' ifadelerini kullandı.

Celebrity Cruises'un genel müdürü ve başkan yardımcısı Jo Rzymowska ise, ''Küstahlığı ve saygısızlığı utanç vericiydi. Yüzündeki sürekli gülümseme ile, seyahat endüstrisine yardım etme konusunda hiçbir endişesinin veya kaygısının olmadığı açık.'' dedi.

Dominic Raab: Rezervasyon için erken

Konuyla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanı Dominic Raab’dan gelmişti. Raab, şu anda yaz tatili rezervasyonu yapmak için erken olduğunu ifade etmişti.

Sağllık Bakanı Matt Hannock: Güzel bir İngiltere yaz tatili geçirin

Yurt dışında tatil yapılıp yapılamayacağının belli olmadığını ileri süren İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hannock ise, İngilizlerin güzel bir ''İngiltere yaz tatili'' planlaması gerektiğini söyledi. Kendisinin de bu yıl yaz tatili için Cornwall'a gideceğini kaydeden Hannock, ''Yapmaya çalıştığımız şey eylül ayına kadar tüm insanları aşılamak ve sonuçları görmek. Ondan önce yaşanacak her olumlu şey bizim için bonus olacak.'' dedi.

EasyJet CEO’su Johan Lundgren: Rezervasyonlarımız yüzde 25o arttı

Öte taraftan EasyJet ve EasyJet Holidays'in CEO'su Johan Lundgren, mevcut kapanmaya rağmen yaz tatili rezervasyonlarının geçen yıla kıyasla yüzde 250 arttığını ileri sürdü. Lundgren'in açıklaması Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın açıklamasının hemen ardından geldi.

Tatiller için en popüler ayın mayıs olduğunu belirten Lundgren, ''İnsanlar olabilecek en kısa sürede tatile gitmek istiyor. Bastırılmış bir talep olduğunu biliyoruz. Bunu, kısıtlamalar her gevşetildiğinde gözlemliyoruz. İnsanların yaz tatili rezervasyonu yapmasını görmekten mutlu oluyoruz. 2021 yaz sezonuna dönük rezervasyonlar geçtiğimiz yılın aynı döneminin yüzde 250 üstünde. Yaz tatili için en popüler ay ise mayıs.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 19.01.2021 - 10:04:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.