1000 futbol sahası büyüklüğündeki alan kül oldu

1000 futbol sahası büyüklüğündeki alan kül oldu

İzmir’de pazar günü başlayan yangın 3 gündür söndürülemiyor. Hala kontrol altına alınamayan yangının Seferihisar bölgesine de sıçradığı ve şu ana kadar 500 hektar ormanlık alanın kül olduğu belirtiliyor. Öte taraftan, Bodrum ve Milas'ta çıkan orman yangınlarında da 100 hektar alan yandı.


İzmir’in Karabağlar ilçesi yakınlarında pazar günü başlayan orman yangını rüzgarın de etkisiyle hızla yayıldı. Menderes ilçesinin Yeniköy ve Bahçecik mahallelerindeki evlere kadar yaklaşan yangına hem Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen orman bölge müdürlüklerine bağlı arazözler hem de vatandaşlar müdahale ediyor.

Yangına 100 arazöz, 40 su tankeri ve 20 iş makinesiyle müdahale edildiği ancak yangının henüz kontrol altına alınamadığı öğrenildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yangın söndürme helikopterlerinin söndürme çalışmalarına yeniden katılacağı kaydedildi.

Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önemli bir rüzgar çıkmaması durumunda yangının öğleden önce kontrol altına alınacağını söyledi. Yangında 500 hektar alanın yandığını bildiren Pakdemirli, “İnşallah öğleden evvel eğer önemli bir rüzgar çıkmazsa kontrol altına almayı ümit ediyoruz ama dediğim gibi yangın tamamen söndürülmeden biz bu işi söndürdük demeyiz. Ben bölgeden ayrıldığım zaman şundan emin olun; demek ki her şey kontrol altında, soğutma söndürme çalışmaları devam ediyordur. Biz tamamen bu işi emniyet altına alana kadar, başta ben olmak üzere tüm ekip buradayız. İnşallah en kısa zamanda neticeyi alacağız.” diye konuştu.

milas

Bodrum ve Milas’ta da orman yangınları

Öte yandan, Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Edinilen bilgiye göre, Milas’ın Akgedik Barakı mevkiinde çıkan ve gündüz saatlerinde kontrol altına yangın akşam saatlerinde büyüyerek devam etti. Bölge sakinleri bir öncesine göre yangına daha müdahale edildiği ileri sürüyor. Bölgedeki ağaçların büyük oranda zeytin ve fıstık çamından oluştuğu kaydedildi.

Bodrum’un Mumcular bölgesinde çıkan orman yangınında ise 70 hektar alanın kül olduğu belirtildi. Helikopterlerin Mumcular Barajı’ndan su alarak yangına müdahale ettiği öğrenildi.

Bodrum ve Milas’ta çıkan orman yangınlarında toplam 100 hektar alanın yandığı bildirildi.



Bu Haber 20.08.2019 - 08:57:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.