İzmir’deki eski Hilton binası neden depremzedelere tahsis edilmedi?

İzmir’deki eski Hilton binası neden depremzedelere tahsis edilmedi?

İzmir’deki Eski Hilton Oteli binasının depremzedelere tahsis edilmesi teklifinin büyük hissedar Ata Holding tarafından geri çevrildiği öğrenildi.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından İzmir'de yer alan 33 katlı Eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına, büyük hissedar Ata Holding izin vermedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan ve iki sene önce kapanan eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Belediye, binanın büyük hissedarı Ata Holding'in bu talebe olumsuz yanıt verdiğini duyurdu.

GazeteDuvar’da yer alan habere göre, Ata Holding'in 'binanın satılacağı gerekçesi' ile olumsuz cevap verdiğini belirten belediyenin binadaki hisse oranı yüzde 23,5 seviyesinde.

İzmir Büyükşehir Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından barınma sorunuyla karşı karşıya kalan 10 şehrimizdeki yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir çaba ve özveriyle çalışmaktadır. Gerek kurumsal kapasitemizi devreye sokarak gerek yürüttüğümüz kampanyalarla barınma sorununun çözümü için adımlar atıyoruz.

Basında ve kamuoyunda yer alan belediyemizin hissedarı olduğu eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına ilişkin haberlere açıklık getirilmesi gereği doğmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ardından binanın büyük hissedarı Ata Holding ile gerekli görüşmeler yapılmış, İzmir depreminde olduğu gibi depremzedelere açılması önerisi götürülmüştür.

Ancak bu talebimiz, binanın satılacağı gerekçesi ile olumsuz karşılanmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 23,5 hissemiz olan söz konusu binanın depremzedelere açılması konusunda görüşümüzün olumlu olduğunu bir kez daha duyuruyoruz. Ancak nihai kararın hukuken büyük hissedarda olduğunun da altını çiziyoruz."

İzmir'deki Hilton Otel, 16 Ekim 2020'de kapanmıştı. 33 katlı otel, 1992 yılında açılmıştı.



Bu Haber 14.02.2023 - 08:35:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.