İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, Hilton’la olan davasını kazandı

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, Hilton’la olan davasını kazandı
İzmir Enternasyonel Otelcilik AŞ ile birlikte İzmir'deki Hilton Oteli'ni ortaklaşa yapan ve yüzde 23,5 hisseye sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirket içindeki hisselerini korumak için mahkemeye başvurmuştu. Büyükşehir ilk zaferini mahkemede kazandı.



 İstanbul 8’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket yönetim kurulunda Büyükşehir Belediyesi’nin karşı çıkmasına rağmen alınan borçların ortaklardan birinin şirketine devri kararını iptal etti.

YÜZDE 23,5 HİSSE

Büyükşehir Belediyesi’nin 1987 yılında Burhan Özfatura döneminde 7 bin metrakare arsa karşılığında yüzde 23.5 ortağı olduğu Hilton’u Oteli’ni yapan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş. ile ilişkiler gerildi. Bugüne kadar belediye kasasına ortaklıktan dolayı 1 kuruş girmemesine karşın 45 milyon dolar borçla karşılaştıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hilton hisselerini korumak için harekete geçti.
Kocaoğlu, Hilton Oteli’nin sahibi şirketle olan anlamazlıklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, “Ortaklardan birisi borçları yapılandırma çerçevesinde satın aldı. Biz bu işleme karşı çıktık. Amacımız belediyenin kent merkezindeki 7 bin metrekare arazisinin hisseler oranında korunmasıdır.  Belediye 20 yıldan fazla bir süredir bu yatırımdan hiçbir pay almamıştır. Hukuksal haklılığımızı iddia ederek,  İzmirlinin hissesini korumaya çalışıyoruz” dedi.


Bu Haber 03.08.2011 - 08:57:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.