Bakan Ersoy’a Belek ve Kadriye sahilleriyle ilgili soru önergesi

Bakan Ersoy’a Belek ve Kadriye sahilleriyle ilgili soru önergesi
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Serik-Belek'teki plan değişikliğiyle ilgili Bakan Ersoy'un yanıtlaması isemiyle bir soru önergesi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye sahillerindeki plan değişikliği ile ilgili, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yazılı olarak yanılaması istemiyle bir soru önergesi verildi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin verdiği soru önergesinde, Bakanlığın hazırladığı 'çevre düzeni' planıyla, daha önce halkın denizden yararlanması için ayrılan ‘Günübirlik Tesis Alanı’, ‘Orman Yangın Üssü Alanı’ ve ‘Spor Alanı’ niteliğindeki kıyı arazisinin büyük kısmının Turizm Tesis Alanı’na dönüştürüldüğü belirtildi.

Plana göre Belek Mahallesindeki 92 bin metrekarelik günübirlik tesis alanının 69 bin metrekareye düşürüldüğü, 103 bin metrekarelik kamping alanıyla 16 bin metrekarelik spor alanının tamamen ortadan kaldırıldığı, oman yangın üssü alanının daraltıldığı ve toplamda 247 bin metrekarelik kısmın 'turizm tesis alanı'na dönüştürülüğü ifade edilen soru önergesinde, Kadriye sahilinde ise 124 bin metrekarelik günübirlik tesis alanının 82 bin metrekareye düşürüldüğü kaydedildi. 8 kilometrelik sahilde halkın kullanımında olan 498 metrelik sahilin 286 metreye düşürüldüğü belirtilen soru önergesinde, ''Ayrıca 23.420 m2’lik park alanı, 1200 m2’lik teknik alan, 1998 m2’lik orman alanı, 515 m2’lik Golf ve konaklama alanı iptal edilerek büyük bir alan turizm tesis alanına dönüştürülmüştür.'' ifadelerine yer verildi.

1-Söz konusu plan Anayasada belirtilen kıyılardan yararlanmada kamu yararı gözetilmesine ilişkin hükümlere aykırı hareket edildiğini düşünüyor musunuz?

2-Vatandaşlarımız planlamada kamu yararının değil, rantın gözetildiğini düşünüyorlar. Bu konuda nasıl bir açıklamanız olacaktır?

3-Kadriye mahallesinde, doğa ve ormanların korunduğu, doğayla bütünleşik, halk ile turistlerin birlikte sahilden yararlandığı bir turizm yürütülmekteydi. Bu planlar yapılırken hangi rant beklentili yatırımcıların isteğine yönelik düzenlenmiştir?

4-Plan değişikliklerinde, bölgenin 10-20-30 yıllık nüfus projeksiyonları dikkate alınmış mıdır?

5-Artan nüfus yoğunluğunu karşılayacak yeterli teknik ve sosyal alt yapı alanları ayrılmış mıdır?

6-İki ayrı halk plajının 29 yıllığına TURAŞ A.Ş’ye tahsis edildiği doğru mudur?

7-Dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 kaynaklı salgın nedeniyle halkın evde kalmasının tavsiye edildiği bu süreçte, kamuoyu vicdanını yaralayan imar ve yapılaşma uygulamalarına hız verilmesi doğru mudur?



Bu Haber 05.05.2020 - 12:02:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.