İtalya'nın 2023-27 turizm planında neler var?

İtalya'nın 2023-27 turizm planında neler var?

İtalya’da 2023-2027 yılları için hazırlanan turizm strateji planı, turizm sektörü temsilcilerine tanıtıldı. Planın taslağı ise İtalya Tur Operatörleri Derneği tarafından inceleme altında.


Turizm Güncel – Dış Haberler

İtalya Turizm Bakanı Daniela Santache, ülkenin 2023-2027 turizm strateji planını açıkladı. Organize turizm derneklerinin de içinde bulunduğu 80 kişilik video konferansta katılımcılar, plan hakkındaki fikirlerini bakan ile paylaştı.

İtalyan Özerk Seyahat Acentelerinin (MAAVI) Başkanı Enrica Montanucci’nin aktardığına göre planda; şirketlerin Tatil Kuponu Garanti Fonundan müzakere edilen bir oranı kullanarak borçlarını yeniden düzenlemesine olanak tanıyacak bir kupon fonunun kurulması, şirketlerin yeniden sermayelendirilmesine destek olunması, işe alım konusunda üstün başarı göstermiş şirketlere vergilendirme ve soysal güvenlik açısından kolaylık sağlanması, dijitalleşmeye geçene kadar vergi ve kredi ödemelerinin ertelenmesi, yasadışı faaliyetlerle mücadele ve turizm tedarik zincirindeki aracılık ve dağıtım faaliyetleri için sürdürülebilir standartları belirlemek gibi konular yer alıyor.

“Planı beğendik”

Enrica Montanucci, İtalya'da turizm sektörünün ilk defa büyümeyi öngören uzun vadeli bir planda söz sahibi olduğunu söyledi.

Hükümetin 'Tatil Garanti Fonu' vb düzenlemelerle seyahat sektörünü desteklediğini kaydeden Enrica Montanucci ''Tedarik zincirinin içinde bulunan bizler, ilk defa orta ve uzun dönem bir turizm planında söz sahibi olduk. Her zaman gerekli olduğunu düşündüğümüz şeylerin devlet tarafından gerçekleştirilmeye çalışılması bizi mutlu etti. Planı beğendik. Bizi dinlemeleri, bizden fikir almaları, bizden katkı istemeleri de çok hoşumuza gitti. Umarım verdikleri sözleri tutarlar.'' ifadelerini kullandı.

“Planın en kısa sürede uygulanmaya başlaması gerek”

Assoviaggi başkanı Gianni Rebecchi, ''Daha önce dernek olarak talep ettiğimiz gibi, vergi düzenlemeleri ve yasadışı faaliyetlere yönelik müdahaleler için teknik ve kurumsal tabloların oluşturulmasını umuyoruz. Başlangıç olarak, olağandışı aktiviteleri fark etmede araç olarak kullanılabilen INFOTRAV'da, düzenli olarak aktif operatörlerden oluşan bir veri tabanı oluşturulmasını bekliyoruz. Seyahat acentelerini anmadan da edemeyiz, onlar turizm sistemimizin önemli bir parçası, turist akışını kontrol ediyorlar. Şu anda İtalya Turizm Bakanlığı verilerine göre 2 bin turizm şirketi bulunmakta. Kısacası bu plan; organize turizmin esaslarına ilk kez giren, bahsettiğimiz konularda önlemler içeren operasyonel yönleri belirleyebilen bir plan ve mümkün olan en kısa sürede uygulanmaya başlaması gerek.'' açıklamalarını yaptı.

Plan İtalya Tur Operatörleri Derneği tarafından inceleme altında

İtalya Seyahat ve Turizm İş Dernekleri Federasyonu Başkanı Giuseppe Ciminnisi ''Planın yönergelerinin bizim için çok değerli unsurlar olan yenilik ve sürdürülebilirliğe odaklanmış olmasını takdir ediyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Planın ilk taslağı şu anda İtalya Tur Operatörleri Derneği tarafından inceleme altında olduğunu ifade eden Ciminnisi, ''Bizim de bir kopyasına sahip olduğumuz plan, Turizm Bakanlığının önümüzdeki dört yılda gerçekleştirmek istediği turizm stratejilerinin yönergelerini ve metotlarını içeriyor.'' diye konuştu.



Bu Haber 03.03.2023 - 14:26:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.