İşte turizm sektörünün önündeki yeni tehdit

İşte turizm sektörünün önündeki yeni tehdit

ITB Berlin Turizm Fuarında, pandeminin ardından turizm sektöründeki yeni sorunun personel bulmak olduğu ortaya konuldu.


Turizm Güncel

Jamaika Turizm Bakanı Edmund Bartlett ve Global Travel and Tourism Resilience Council (GSTC) girişimleriyle kurulan Tourism Employment Expansion Mandate (TEEM) tarafından yapılarak ITB Berlin Fuarında sunulan raporda, turizm sektörünün pandemiden sonraki yeni sorununun personel bulmak olduğu belirtildi. Dünya Ekonomik Forumu, koronavirüsün sektörde 62 milyon eleman kaybına yol açtığını söylemişti

Arvensis Search'ün TEEM adına gerçekleştirdiği araştırmada altı çizilen noktalar şunlar:

-Ankete katılan işletmelerin yüzde 68'i, şu anda personel açıklarının olduğunu söyledi.

-Yüzde 88'i, işgücündeki eksikliği doğruladı.

-Katılımcıların yüzde 62'si, 25-45 yaş arası kesimin seyahat ve turizm sektöründe çalışmaya ikna etmesi en zor kesim olduğunu çünkü bu kesimin seyahat ve turizm sektörü yerine teknoloji ve ilaç sektörüne yöneldiklerini belirtti.

-Yüzde 80'i, iş ilanlarını artık eskiye göre daha uzun süre beklettiklerini söylerken yüzde 82'si ise iş ilanlarını iş bulana kadar kaldırmadıklarını ifade etti.

-Katılımcıların çoğu personel kıtlığının özellikle teknoloji, yapay zeka, satışlar ve rezervasyonlar gibi kritik rollerde olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmaya göre, seyahat ve turizm sektörü 2025'e kadar veri analizi, dijital pazarlama ve gelişmiş müşteri servisi gibi alanlarda uzmanlaşmış 8.4 milyon yeni personele ihtiyaç duyacak.

Öte yandan TEEM, bir sonraki adımlarının sektörde çalışan personellerin hislerini ve diğer sektörlere olan göçün sebebini anlamaya çalışmak olduğunu açıkladı.

Jamaika Turizm Bakanı Edmund Bartlett konuyla ilgili ''Direnmek varış noktası değil, bir yolculuktur. Bu yolculukta, hep birlikte ekonomik parametrelerin ve sosyal koşulların iyileşmesi için çalışmalıyız. Direnmek; krizlere tepki vermek yerine krizler için hazırlıklı olmaktır.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 11.03.2023 - 13:23:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Artık kimse köle olmayacak.

    Mustafa harman 12.03.2023 - 11:19

    Turizmciler özellikle eski turizmciler eski alışkanlıklarını sürdüreceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar... artık hiç kimse 6 ay çalışıp sömürülen olup kış geldiğinde de hadi evine denilen turizm denen berbat sektörde çalışmak istemiyor...hem çok çalıştır, hem en düşük maaşi ver , hem 6 ay çalıştır, hemde kış olunca git evine otur... turizm denen kölelik sisteminde sadece mudursen emekli olursun, yoksa diğer türlü emekli bile olamazsın... hiç kimse turizme bulaşmasın işe girmesin çünkü sonu yok ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.